​Апеляційний суд залишив без змін рішення про арешт майна аеропорту «Одеса»

Арештовані під час розслідування корупційної схеми відчуження комунального майна міжнародного аеропорту «Одеса» нерухомість та корпоративні права загальною вартістю понад 2 млрд грн передано в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА). Апеляційний суд м. Києва 16 липня 2018 року залишив без задоволення скаргу ТОВ «Міжнародний аеропорт Одеса» та ТОВ «Одеса аеропорт Девелопмент» щодо зняття арешту зі згаданих активів. Зазначене рішення набуло чинності, відтак шанси на повернення майна територіальній громаді міста Одеса зросли, повідомляє прес-служба НАБУ.


Арешт на активи аеропорту «Одеса» накладено у ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем посадовцями Одеської міської ради та ТОВ «Одеса аеропорт Девелопмент» (ч.3 ст.28, ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України).

Як встановило слідство, у 2011 році, всупереч вимогам законодавства, відбулось відчуження комунального майна міжнародного аеропорту «Одеса» на користь суб’єктів господарювання. Це сталося в результаті створення Одеською міською радою та ТОВ «Одеса аеропорт Девелопмент» (кінцевими власниками якого на той момент були місцеві одеські підприємці) ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса», до статутного фонду якого було передано майно КП «Міжнародний аеропорт «Одеса». У створеному ТОВ місцева громада отримала частку в розмірі 25% акцій, решта 75% акцій відійшли приватним власникам.

Під час розслідування детективи НАБУ ініціювали накладення арешту на майно створеного ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса». 29 березня 2018 року Солом’янський районний суд міста Києва ухвалив рішення про передачу нерухомого майна (загальною площею понад 65 тис. кв. м) міжнародного аеропорту «Одеса» та 75% акцій компанії, яка ним володіє (ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса») в управління АРМА. Впродовж наступних місяців ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса» та ТОВ «Одеса аеропорт Девелопмент» безуспішно намагалися домогтися зняття арешту зі згаданого майна.

Фото myavia.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.