​«Газова справа»: обвинувальний акт стосовно судді, яка сприяла реалізації арештованого майна, скеровано до суду

Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили розслідування стосовно судді Господарського суду Харківської області, яка ухвалила рішення на користь приватного підприємства-учасника схеми з розкрадання газу ПАТ «Укргазвидобування». 16 серпня 2018 року на підставі матеріалів розслідування НАБУ прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували обвинувальний акт до суду для розгляду по суті, повідомляє прес-служба НАБУ.


Служительку Феміди підозрюють у прийнятті нею завідомо неправосудного рішення у господарській справі. Зокрема, суддя зобов’язала ПАТ «Укргазвидобування» (100% акцій належать НАК «Нафтогаз України», яка є власністю держави) передати на користь приватного товариства природний газ, попередньо арештований ухвалами слідчого судді у кримінальному провадженні Національного бюро (так звана «газова справа»).

Це рішення підозрювана ухвалила на підставі розгляду зустрічної позовної заяви від приватного товариства, розгляд якого, до того ж, відбувся без сплати позивачем судового збору, внаслідок чого державний бюджет недоотримав понад 200 тис. грн.

За даними слідства, у межах цієї ж господарської справи суддя задовольнила клопотання представника приватного товариства: зменшила розмір пені, що підлягала стягненню з ТОВ за основним позовом, та відстрочила на один рік виконання рішення щодо стягнення понад 3 млн грн боргу на користь ПАТ «Укргазвидобування» за відсутності документального підтвердження наявності підстав для задоволення такого клопотання.

У подальшому вказане рішення судді господарського суду Харківської області було скасоване постановою Харківського апеляційного господарського суду.

21 березня 2018 року судді повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.1 ст.375 Кримінального кодексу України.

17 травня 2018 року цій особі відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали у січні 2017 року.

Детальніше про перебіг розслідування так званої «газової справи» — за посиланням https://bit.ly/2nGZoDt.

Фото bankruptcy-ua.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.