​Справа заволодіння коштами «Ощадбанку»: 10 підозрюваним обрано запобіжний захід

25 жовтня 2018 року Солом'янський районний суд м. Києва обрав 10 особам, підозрюваним у заволодінні 20 млн дол. США АТ «Ощадбанк», запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в розмірі від 500 тис. грн до 7 млн грн. Сумарний обсяг застави, призначеної судом, становить 23,31 млн грн.


Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Суд не пристав на пропозиції народної депутатки Тетяни Чорновол взяти на поруки заступницю голови правління «Ощадбанку» та її колеги по парламентській фракції Олени Масоріної, яка зголосилася взяти на поруки колишнього начальника управління проектного фінансування «Ощадбанку», — обом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 7 млн грн та 1,5 млн грн відповідно.

Нагадуємо, що 23 листопада детективи НАБУ та прокурори САП затримали 10 осіб за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.364, ч.1 ст.366, ч.3 ст.209 Кримінального кодексу України. Серед них — два чинні та один колишній посадовці АТ «Ощадбанк» (100% акцій належать державі). Решта підозрюваних — колишні бенефіціари групи компаній «Креатив», низка екс-службових та посадових осіб підприємств, що входять до складу цього холдингу, та оцінювач.

За даними слідства, у період 2013 –2015 років посадові особи приватних підприємств, що входили до ПРАТ «Креатив», у змові з посадовими особами АТ «Ощадбанк» підробили документи з метою отримання в держбанку кредиту на суму 20 млн дол. США буцімто на купівлю насіння соняшника. Після отримання коштів тодішні власники «Креативу» вивели їх за кордон на рахунки компаній, зареєстрованих у Белізі та Швейцарії. А згодом цими ж грошима сплатили купівлю корпоративних прав компаній, що володіли цінною нерухомістю.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали у травні 2016 року.

Фото nabu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.