​Суд з власної ініціативи скасував заходи забезпечення позову у «справі Супрун»

Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши клопотання представника Кабінету Міністрів України про скасування заходів забезпечення позову в адміністративній справі за позовом Ігоря Мосійчука до в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун щодо відсутності у неї повноважень Міністра, ухвалив - відмовити у задоволенні клопотання Уряду та скасував заходи забезпечення позову з власної ініціативи.


Про це повідомляє прес-служба суду.

Своє рішення суд обґрунтував тим, що Кабінет МіністрівУкраїни своїм розпорядженням від 13 лютого 2019 року «Про забезпечення безперервності роботи Міністерства охорони здоров’я України» виправив значну частину обставин, що стали підставою для забезпечення даного позову. Фактично Кабмін визнав наявність очевидних ознак протиправності, що були викладені в ухвалі про забезпечення позову, та своїм розпорядженням визнав обґрунтованість вжитих судом заходів, встановивши таке правове регулювання правовідносин щодо виконання Супрун обов’язків Міністра, яке відповідає чинному законодавству та меті прийняття Ухвали.

Нагадаємо, 5 лютого Окружним адміністративним судом міста Києва було задоволено частково заяву про забезпечення адміністративного позову, подану Ігорем Мосійчуком. Зокрема, судом ухвалено – заборонити першому заступнику Міністра охорони здоров’я України Супрун Уляні Надії вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень Міністра охорони здоров’я України. Дане рішення суд мотивував наявністю ознак очевидної протиправності у тимчасовому виконанні першим заступником Міністра охорони здоров’я України повноважень такого Міністра у строк, що перевищує один місяць з моменту наділення особи відповідними повноваженнями (27 липня 2016 року). У той же час, Уляні Супрун не було заборонено здійснювати повноваження, які були делеговані їй як заступнику Міністра.

Як раніше повідомлялось, суд відкрив провадження і призначив на 15 лютого судове засідання у адміністративній справі за позовом Ігоря Мосійчука до в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун щодо відсутності у неї повноважень Міністра. Позивач просив суд встановити відсутність у Уляни Супрун компетенції (повноважень), передбаченої, зокрема, але не виключно, статтею 44 Закону України «Про Кабінет міністрів України», пунктом 10 Положення про Міністерство охорони здоров’я, затвердженого відповідною Постановою Кабміну.

Уляна Супрун. Фото Укрінформ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.