​ВАКС зобов’язав НАБУ внести до ЄРДР відомості про ймовірне кримінальне правопорушення, учинене екс-президентом у частині підслідності НАБУ

Ухвалою слідчого судді (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/86847929), про яку йде мова у поширюваних ЗМІ повідомленнях, задоволено скаргу на бездіяльність службової особи Національного антикорупційного бюро України.


Про це повідомляє на своїй сторінці Фейсбук прес-служба Вищого антикорупційного суду.

У повідомленні наголошується, що ухвала Вищого антикору не містить жодних посилань на кваліфікацію дій, щодо яких постановлено внести відомості до ЄРДР. Натомість, у заяві про вчинення кримінального правопорушення ставилося питання про вчинення Президентом України, строк повноважень якого сплив, та його оточенням кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 , ч. 3 ст. 209 КК України. Суд звертає увагу, що ч. 5 ст. 191 КК України передбачає кримінальну відповідальність за привласнення, розтрату чи заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою. У свою чергу, частина 3 ст. 209 КК України встановлює кримінальну відповідальність за вчинення фінансової операції чи правочину з коштами або іншим майном, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, а також вчинення дій, спрямованих на приховування чи маскування незаконного походження таких коштів, майна чи володіння ними, а так само набуття, володіння або використання таких коштів чи майна, вчинені організованою групою або в особливо великому розмірі. Відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України діяння, передбачені ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України, віднесені до підслідності Національного антикорупційного бюро України та підсудності Вищого антикорупційного суду.

Вищий антикорупційний суд також роз’яснює, що відповідальність за державну зраду передбачена ст. 111 Кримінального кодексу України. Вона становить дії, умисно вчинені громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України. Розслідування зазначеного злочину належить до підслідності Служби безпеки України.

Фото зі сторінки ФБ Вищого антикорупційного суду



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.