​Новий патент від Amazon перелякав американських правозахисників

Впливова правозахисна організація у США «Американський союз громадянських свобод» побачилазагрозу правам американців у новому патенті технологічного гіганта компанії Amazon, яка хоче поєднати технологію автоматичного упізнавання обличь із електронною камерою вічка дверей Ring, передає «Голос Америки».


Правозахисники вбачають у такому поєднанні загрозу приватності американців та можливість негативних наслідків для представників меншин, адже при ідентифікації темніших за кольором обличь часто відбуваються помилки.

Як вважають в організації, патентнеподання Amazon вказує на те, що дана технологія може бути поєднана із базами даних правоохоронців, щоб виявляти підозрілих осіб та негайно повідомляти про них у поліцію.


Американський канал CNN відзначає, що компанія Amazon прагне, щоб її винахід зробив безпечнішим життя користувачів. Пропонується, що пристрій створюватиме базу підозрілих осіб, яких власник будинку зможе позначати, як небажаних. До бази даних також можуть додаватись раніше засуджені тощо. Технологія також дозволила би попереджати сусідів про підозрілих осіб тощо.

«Рідко подання на отримання патенту у таких жахливих подробицях описує майбутнє, якого прагне компанія. Amazon мріє про небезпечне майбутнє, в якому технології компанії стануть серцевиною масивної мережі стеження, яка буде в реальному часі визначати особи перехожих за обличчям, використовуючи камери, вмонтовані у вічка дверей помешкань», - пише автор статті, розміщеною на сайті «Американського союзу громадянських свобод».

Організація вважає, що дана технологія завдасть непропорційної шкоди особам, які вже є «ціллю» уряду США та жертвами упередженого ставлення та зловживань через їхню расову приналежність: іммігрантам, представникам меншин та колишнім ув'язненим.

«Існує загроза, що такі системи можуть стати причиною проблем певних осіб з правоохоронними органами, призведе до трагедій у родинах та збільшить загрозу расово мотивованого насильства з боку поліції. Окрім того, дана технологія створює ризик для активістів та протестувальників, які користуються своїм правом на свободу слова», - відзначає організація.

Між тим, експерти, опитані американським каналом CNN, відзначили, що патент Amazon містить застереження щодо обмежень даної технології. Експерти також відзначають, що масове застосування описаної технології дозволило би на практиці опрацювати та вирішити можливі виклики перед даною системою.

«Розумне місто та суспільство тотального стеження - це дві сторони однієї монети. Технологія сама по собі не є ані хорошою, ані поганою. Все залежить від використання», - заявив каналу CNN Меттю Прюітт з технологічної компанії NEC.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.