​Стали відомі подробиці «співпраці» СБУ з фсб - «неповноцінний народ»

У роки незалежності між Службою безпеки України та федеральною службою безпеки росії було тісне співробітництво, яке згодом переросло в домінування фсб. Це «співробітництво» могло зіграти свою роль в анексії Криму. Таку думку «Обозревателю» висловив екс-глава Головного слідчого управління СБУ, генерал-майор Василь Вовк, пише Zik.


Коментуючи заяви, зроблені екс-депутатом Верховної Ради України Леонідом Грачем російському виданню «Медуза», про те, що фсб «допомагала Криму з 2005 року», Вовк сказав: «Дійсно, до 2014 року між фсб і СБУ було дуже тісне військове співробітництво, яке врешті-решт переросло в домінування фсб і в перетворення при режимі януковича СБУ на філію фсб. Наші знаходилися на других ролях, як неповноцінні співробітники, неповноцінний народ, неповноцінні люди. Всі рішення проводилися фсб, а нашим тільки давалися вказівки, вони діяли як виконавці, і під контролем звідти».

Він пояснив, що при розпаді Радянського союзу «основні ресурси, основні сили, в тому числі і кращі кадри, залишилися в москві; в москві залишилися і всі справи, в тому числі агентурні. Тобто, саме звідти могло проводитися керівництво будь-яких операцій, в тому числі по налагодженню агентурно-резидентської мережі, в тому числі проведення операції, в якій були задіяні так звані агенти впливу, в тому числі операції, які СБУ проводила спільно з Міністерством оборони».

За його словами, відносини між фсб і СБУ були цілком офіційними - «були підписані документи, проводились зустрічі». «Співпраця в різних напрямках, в тому числі захисту інтересів тієї чи іншої країни. Хоча навіть в той час фсб була готова захищати інтереси України тільки тоді, коли їй це було стратегічно вигідно».

«Я не виключаю, що в Криму були якісь дії щодо подій, що відбувалися. Могла йти якась підготовка. І навіть якщо це виглядало як допомога Україні, звичайно, вона здійснювалася в руслі своїх стратегічних планів, які збулися в 2014 році», - додав Вовк.

«А військова присутність російської федерації в Криму завжди була дуже великою, тому що там були не тільки військово-морські сили - там до кораблів були приписані сотні і сотні офіцерів фсб або агентури фсб», - повідомив він.

Василь Вовк. Фото УНІАН



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.