​На Банковій намагаються «закрутити назад» історію

З інтересом спостерігаю як пропагандисти на Банковій намагаються «закрутити назад» історію зі звільненням російських найманців, відпущених вчорашнім рішенням Одеського суду.


«СБУ вже заарештувало двох з них!»
«Одному вже пробили голову невідомі патріоти!»
«Решта сепарів втекли, ату їх!»

Найсумніше, що в усі ці історії хтось ще вірить. Хоча самі ці повідомлення розраховані на людей з пам'яттю, порівнянною з пам'яттю акваріумної рибки. І це погано. Тому що без усвідомлення реальної ситуації людям буде дуже важко сформувати відповідь на питання «що робити». Кілька фактів для тих, хто заплутався.

1) Військова прокуратура Західного регіону втратила єдиний речовий доказ у справі про вбивство майданівців у Хмельницькому.

Про це 10 квітня 2017 року заявив начальник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк в ефірі ZIK.

2) Підполковник юстиції Головної військової прокуратури Володимир Павленко підняв прапор України на вершині найвищої гори росії. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив Головний військовий прокурор Анатолій Матіос. Також він подякував Павленкові за успішне виконання поставленої перед ним місії. Місія Павленка полягала в участі в змаганні з альпінізму з командою військової прокуратури рф на території рф.

3) Український суд не визнав факту збройної агресії росії проти України.

Рішення про невизнання факту збройної агресії проти України було прийнято Шевченківським судом Києва 12 травня за підсумками майже 2 років судового розгляду. Чималу роль в прийнятті даного рішення відіграла позиція Адміністрації Президента України, яка фактично закликала суд не визнавати агресії рф проти України. Дивну роль в судовому процесі відіграло Міністерство внутрішніх справ, яке відмовилося надавати суду наявні докази російської агресії.

4) Учасники штурму Харківської ОДА у квітні 2014 року одержали умовний термін.

Під час судового засідання 15 березня 2016 року було доведено участь чотирьох підсудних у масових заворушеннях 7 квітня 2014 року. Суд встановив, що вони брали активну участь у штурмі будівлі Харківської обласної державної адміністрації. Суд взяв до уваги наявність у підсудних неповнолітніх дітей і позитивні характеристики, надані сусідами і родичами, достатні для пом'якшення покарання.

5) Бійців 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, які захопили в полон спецназівців гру росії Єрофєєва і Александрова в бою під містом Щастя Луганської області у травні 2015 року, військова прокуратура підозрює в організації контрабанди у «транснаціональних масштабах».

Комбриг, який теж брав безпосередню участь у захопленні Єрофєєва і Александрова, відкидає звинувачення.

При розслідуванні даної справи головний військовий прокурор Матіос звернувся «за правовою допомогою» до правоохоронних органів російської федерації.

6) 7 лютого 2017 року на ветеранів Війни за Незалежність біля населеного пункту Бахмут (Донецька область) було скоєно напад спецназу главку поліції Донецької області. Ветеранів побили за участь в блокаді торгівлі з окупантами. 15 березня у сесійній залі разом з іншими людьми в камуфляжі з’явився полковник Нацполіції Голубан, який брав участь в інциденті з блокадниками. Пізніше Голубан заявив, що прийшов у Раду на запрошення нардепа Тетерука. 16 березня Порошенко нагородив Голубана орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

6 квітня 2017 року в мережі Інтернет було розміщено відео, на якому полковник поліції Голубан зображений разом з ватажком батальйону російських найманців «Схід» Олександром Ходаковським. Також були розміщені відео, з яких випливає, що колишній співробітник донецької Альфи СБУ Голубан брав участь у вбивствах українських добровольців у Карлівці як командир роти.

СБУ почало розслідування за фактом можливої участі Голубана в терористичній організації. За повідомленням заступника міністра внутрішніх справ Трояна, Голубан підвищений на посаді і переведений на службу до Києва на посаду заступника начальника тренувального центру спецназу МВС.

7) 31 березня Президент України Петро Порошенко виступив проти розірвання дипломатичних відносин з росією, «... адже треба зосередитися на повному виконанні мінських угод».

8) 11 січня 2016 року Костянтинівський міський суд визнав невинним мера Дебальцеве Володимира Проценка. Раніше він звинувачувався в організації незаконного референдуму «ДНР».

У вироку суду від 22 грудня 2015 року йдеться, що в діях Проценка відсутній склад кримінального правопорушення.

9) 3 лютого 2016 року українські патріоти в одному з кафе Києва зняли відео, де зафіксували Сергія Корсунського, який разом з лідером луганських терористів Болотовим організовував захоплення Луганської ОДА у квітні 2014 року. СБУ 3 лютого затримала Корсунського і доставила його до Києва для проведення слідчих дій. 10 жовтня 2016 року Троїцький районний суд Луганської області звільнив від кримінальної відповідальності і випустив з-під варти Сергія Корсунського «за співпрацю зі слідством і допомогу правоохоронним органам. Про його звільнення клопотав прокурор. У тексті постанови зазначено, що «... згідно з поясненнями прокурора встановлено, що в ході досудового розслідування не було встановлено жодних фактів вчинення Корсунським С.А. інших злочинів, крім участі в терористичній організації».

10) 11 грудня 2016 року Червонозаводський районний суд Харкова виправдав колишнього начальника Краматорського міського відділу міліції №1 Олександра Ковтуна, який звинувачувався у співпраці з сепаратистами «ДНР» і посяганні на територіальну цілісність України. У квітні 2014 року, після того, як у Слов'янськ і Краматорськ увійшло угруповання російських диверсантів під командуванням колишнього співробітника фсб Ігоря Стрєлкова (Гіркін), підлеглі Олександра Ковтуна не чинили бандитам ніякого опору. Сам Ковтун при цьому разом з натовпом місцевих жителів і так званим «народним мером Слов'янська» В'ячеславом Пономарьовим брав участь у блокуванні просування у місто українських військових, а також, за низкою свідчень, допомагав бойовикам роззброювати українських військових, які увійшли в Краматорськ 16 квітня. Надалі Олександр Ковтун залишився у місті і працював під керівництвом бойовиків Стрєлкова-Гіркіна до звільнення Краматорська українськими військовими.

11) Підполковник поліції Антон Шевцов в 2015 році був призначений начальником міського управління внутрішніх справ міста Чернігів. За інформацією ЗМІ, відповідав за перемогу кандидата від БПП Сергія Березенка на виборах до ВР. Після перемоги Березенка був призначений начальником поліції у Вінницькій області. До анексії Криму працював в органах МВС Севастополя.

Наприкінці лютого 2016 р. користувачі соцмереж розшукали і виклали спільну фотографію Шевцова з російським боксером і депутатом Миколою Валуєвим, фото на тлі будівлі з російським прапором, а також фотографії його сина на тлі російської окупаційної техніки в Криму. Також виклали скрін-шоти сторінки дружини Шевцова в соцмережі, де вона підписана на низку сепаратистських і пропутінських спільнот та репостила їхні новини. 10 березня 2016 р. на майдані Героїв Небесної Сотні вінницькі активісти та представник Автомайдану зібралися з вимогами відставки Шевцова.

17 березня Шевцов був затриманий співробітниками СБУ при спробі в’їхати до Білорусі через пункт пропуску «Сеньківка» у Чернігівській області. Служба безпеки України висунула екс-начальнику поліції Вінницької області Антону Шевцову звинувачення у державній зраді.

20 травня 2016 року Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження у справі про держзраду у зв'язку з відсутністю складу злочину.

12) 29 червня 2017 року Апеляційний суд м. Києва скасував вирок заступнику командира авіаескадрильї Національної Гвардії - начальнику штабу військової частини № 2269 майору Роману Матолі, засудженому за сприяння терористичній організації «ДНР» (ч.1 ст.258-3 КК України).

Вислухавши всі аргументи, колегія суддів прийшла до наступних висновків: відсутні рішення міжнародної судової установи або остаточні рішення судових органів України про визнання «ДНР» або «ЛНР» терористичними організаціями.

І на закуску: згідно з даними Державної служби статистики (Держстат), найбільшим іноземним інвестором в Україні у 2016 році виявилася росія. Порівняно з 2015 роком, інвестиції в Україну зросли в 2,5 раза.

У кого є сумніви в тому, що відбувається в країні?

Семен Семенченко, facebook.com

Фото зі сторінки ФБ Семена Семенченко



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.