​Громадська рада при НАЗК поширила неправдиву інформацію про «політичну корупцію» у партії РУХ НОВИХ СИЛ

Громадська рада при НАЗК поширила неправдиву інформацію щодо звітності парті РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі. Про це заявила одна з лідерів РНС Ольга Галабала на своїй сторінці у Фейсбук та закликала голову Громадської Ради піти з посади, повідомляє прес-служба партії РУХ НОВИХ СИЛ.


Галабала зауважила, що сьогодні на сторінці Громадська рада при НАЗК з’явилася інформація про те, що вона, як керівник партії РУХ НОВИХ СИЛ, звинувачується у політичній корупції.

Підставою є наче б то невказана інформація (адреси проживання осіб та паспортні дані осіб, які здійснювали благодійні пожертви) у звіті партії РУХ НОВИХ СИЛ до НАЗК.

«По-перше, вся інформація була вказана і ніяких порушень у звіті немає. Звіт, який подається до НАЗК, містить всю інформацію, в той час як в звіті на сайті приховуються деякі персональні дані згідно з Законом України про захист персональних даних. Адреса та паспортні дані не були вказані щодо двох благодійників на загальну суму 2 800 грн. І згідно до вимог закону, ці кошти як не ідентифікований внесок (з причини відсутність адреси та даних паспорта при здійснені платежу) повернуто жертводавцям. Що також вказано у тому ж звіті НАЗК і підкріплено квитанцією з банку (також тут її виставляю)», - пояснила Галабала.

«По-друге, є висновок самого НАЗК про те, що звіт РУХ НОВИХ СИЛ повністю відповідає закону і порушень не виявлено https://nazk.gov.ua/sites/default/files/docs/2017/vysnovky_IV_kv/1055_ruh_novyh_syl_myhayla_saakashvili.pdf. По-третє, звіт особисто мною підписаний», - додала вона.

Політик відзначила, що Громадській Раді слід було перевірити інформацію перед оприлюдненням.

«Якщо у Громадської ради були якісь питання, то перед тим як оприлюднювати наклеп, згідно будь-яких професійних стандартів, потрібно перевірити інформацію. Як мінімум, звернутися до самої партії та звернутися до НАЗК. Громадські ради створені саме для підвищення довіри до антикорупційних органів. І точно не створені для того, щоб або працювати непрофесійно, або використовуватися для виконання політичних замовлень», - акцентувала вона.

Галабала звернулась до Віктора Тарана із закликом піти з посади через поширення неправдивої інформації.

«Я не знаю, чи це чиясь помилка і недбалість, чи навмисне використання Громадської ради при НАЗК для зведення політичних рахунків, але і те і те є причиною для того, аби в нормальній цивілізованій країні людина, яка цінує свою репутацію, пішла з посади.

Ольга Галабала. Фото imperiya.by



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.