​РУХ НОВИХ СИЛ вимагає від СБУ припинити репресії і тиск на активістів

СБУ стала інструментом влади для розправи над опозиціонерами, активістами та добровольцями, замість того, щоб затримувати злочинців, які справді становлять загрозу державі. Тим, хто йде проти народу, виконуючи накази Банкової – не місце у правоохоронних органах. Про це заявили лідери та активісти партії «РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі» сьогодні на мітингу біля СБУ, повідомляє прес-служба партії РНС.


Вчора у Києві відбулись масові обшуки в активістів РУХУ НОВИХ СИЛ під приводом сфабрикованої справи про гроші Курченка.

«Дякую всім, хто сьогодні зібрався, хто вчора підтримував нас під час обшуків, адже в першу чергу ми підтримуємо справедливість і самих себе. Обшуки показують справжність нашої опозиції і правильність напрямку нашої діяльність. Дуже неприємно, коли незнайомі люди порпаються в твоїх речах, не маючи на те підстав, але хлопці, які виконують злочинні накази Банкової, вели себе адекватно, вони також не підтримують цей режим», - зазначив керівник Дніпровського осередку РНС Євген Лук’янцев.

Один з лідерів РНС Давід Сакварелідзе відзначив, що СБУ провела вже понад 150 обшуків у активістів РНС по всій країні.

«Для цього був задіяний величезний адмінресурс, і жодного автомата чи незаконного долара не знайшли. Обшук не провели у жодного чиновника, судді, натомість у добровольців, бізнесменів малої чи середньої ланки, тому що вони виходили на акції, не боялись. Попереджаю співробітників СБУ: коли розпочнеться реальна чистка системи, ті, хто виконував ці злочинні накази, буде виправдовуватись, але такі люди нам не потрібні, ви не будете тут працювати», - наголосив Сакварелідзе.

Член Політради РНС Іван Слободяник відзначив, що тиск на активістів посилюється, як тільки вони відновлюють протестний рух.

«Минулого тижня ми оголосили про подальші протести і одразу почалась реакція. Це «вітання» кожному з нас, послання «будете піднімати голову – до вас приходитимуть з обшуками». А де обшуки контрабандистів, бурштинової мафії, Розенблата? Натомість найстрашнішим злочинцями виявляються мирні активісти. Владі не потрібна альтернативна думка, демократія, влада хоче побудувати мафіозну державу», - заявив він.

Одна з лідерів РНС Ольга Галабала заявила, що СБУ стала для влади інструментом здійснення політичної розправи над людьми.

«Люди, які панічно бояться втратити владу, які за своєю суттю є тиранами, корупціонерами і політичними невігласами, саме так роблять – незаконні обшуки, допити, переслідування. СБУ стала інструментом здійснення політичної розправи над людьми, які не втратили совість і мужність говорити, що нашу країну грабують. Ми вимагаємо в СБУ припинити виконувати злочинні накази і не перетворюватись в інструмент в руках Порошенка», - заявила вона.

Активіст РУХУ НОВИХ СИЛ Іван Лозовий впевнений, що на таке свавілля правоохоронних органів повинна бути реакція суспільства.

«Северіон Дангадзе сидить в жахливих умовах, у справі немає доказів, на нього чинять тиск. Але ми сильніші, це вони слабкі, бо крадуть, репресують і знущаються над людьми. Ми не будемо миритись з цими репресіями, такі події, як вчора, обов’язково отримуватимуть нашу відповідь. Нам потрібно організовуватись, щоб боротись з олігархами і режимом Порошенка. Кожному українцю має бути соромно за те, що таке відбувається в державі», - зазначив Лозовий.

Нагадаємо, вчора обшуки провели у координаторів Дніпровської районної організації Євгена Лук'янцева, Бориспільської - Ярослава Сарафінюка та активістів Андрія Подзеги, Тараса Охріменка та Сергія Фесенка.

Фото прес-служби РНС



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.