​Автори закону про блокування сайтів заслуговують слави ініціаторів «законів 16 січня»

Законопроект, який передбачає блокування сайтів без рішення суду, є прямим втручанням в основи демократії та спрямований на зачистку сайтів, які критикують чинного президента Петра Порошенка. Про це завив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев’янко в ефірі телеканалу Newsone, повідомляє прес-служба РНС.


«Я вважаю, що цей закон абсолютно неприйнятний, це втручання в основи демократії», — сказав він. За словами Дерев’янка, цей закон спрямований на тотальне зачищення, встановлення не тільки цензури, а й диктатури в галузі свободи слова.

«Це неприпустимо для демократичної держави. Це абсолютно диктаторський підхід. Це приблизно те саме, за що голосували регіонали свого часу 16 січня (2014 року)», — порівняв нардеп.

На думку Дерев’янка, це робиться з єдиною метою — блокувати сайти, які критикують або погано висловлюються про Петра Порошенка, який уже де-факто розпочав свою виборчу кампанію, маючи всі важелі адміністративного та правоохоронного впливу в країні. Нардеп додав, що люди, які ініціювали цей законопроект, заслуговують приблизно на ту саму славу, як і ті, хто ініціював пакет диктаторських законів 16 січня.

Нагадаємо, 21 червня Верховна Рада включила до порядку денного законопроект №6688 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері, який передбачає можливість блокування сайтів без рішення суду.

Авторами даного законопроекту є Іван Вінник від БПП, Дмитро Тимчук та Тетяна Чорновол від Народного фронту.

Згідно із законопроектом, у виняткових невідкладних випадках тимчасове блокування доступу до інформаційного ресурсу може бути розпочате до постановлення ухвали слідчого судді, суду за постановою прокурора або постановою слідчого, погодженою прокурором, і застосовується на строк не більше 48 годин. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням з прокурором зобов’язаний невідкладно після початку здійснення таких дій звернутися з відповідним клопотанням до слідчого судді чи суду.

Фото antikor.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.