​З дурнем ні найти, ні поділити, або Що знищує країну зсередини

Соціальні мережі вибухнули гнівом, як реакцією на інтерв’ю Семочки, якого консультували, напевно, ті ж самі люди, що змусили на російське телебачення вийти вже ганебно відомих Боширова і Петрова.


Люди обурювались не лише тим, що першу частину інтерв’ю Семочко читав, сидячи зі скам’янілим обличчям. Їх вразила брехня, невігластво, а також цинічна заява про те, що дружину Семочки насильно паспортизували.

Подібна заява від представника СБУ, коли в країні велика кількість переселенців з Криму, які точно знають, як люди отримували російські паспорти і які для цього потрібні буди документи і механізми, не те що не змінила ставлення до Семочки та скандалу навколо нього, а ще й додала людям впевненості, що такі особи на відповідальних посадах – безапеляційно брешуть і вважають свою брехню нормою.

Вразило і те, що перший заступник керівника Служби зовнішньої розвідки не володіє державною мовою, а також всім своїм виглядом дає зрозуміти суспільству, що за такими, як він, не мають право стежити, відслідковувати його статки і взагалі цікавитись його персоною.

Та найганебніше, що випливає з цього інтерв’ю, це те, що стає зрозумілим, що на найвищих щаблях української влади знаходяться люди непрофесійні, жадібні, нерозумні: такі собі мстиві невігласи.

Насправді, те, що люди побачили в інтерв’ю Семочки – не є новиною. Дійсно, кучмівська система призвела до того, що до влади та на відповідальні посади втрапляли особи за негативним відбором: або родичі, або люди, які купляли собі посади заради того, аби використовувати їх з корупційною складовою для власного збагачення.

Насправді, українська система влади та призначення на посади – давно прогнила. У державі нагороджували і нагороджують мерзотників, звання «заслужений» подекуди отримували і отримують люди, яких суспільство в очі не бачило, а про їхню якусь видатну діяльність дізнавались лише з указів президентів. Вся система заточена на заохочення мерзоти, що служить владі, або може заплатити її представникам задля отримання престижного звання, регалій та посад.

От і виходить, що в Україні величезна кількість генералів, які ніколи не воювали, але отримують за рахунок держави утримання, а також використовували свої посади заради збагачення. Величезна кількість кандидатів і докторів наук, які не лише не знають достеменно галузей, в яких отримали науковий ступінь, але ще й не завжди закінчували вищий навчальний заклад з точки зору навчання, а не купівлі диплому.

Говорити про професійність кадрів в Україні можна лише в дуже небагатьох галузях. А от правоохоронні органи, органи прокуратури, органи виконавчої влади, таможня, верхні чини ВСУ, суди – все це корумповане, а на посадах сидять батьки, сини, онуки, які навчились використовувати свої повноваження заради підтримки влади та поповнення свої статків.

У державі було створено виокремлену частину суспільства, якій не було потреби вчитись, отримувати навички, досягати якихось інтелектуальних здібностей. Треба було домовитись про закінчення ВУЗу, купити посаду і йти стригти вівці – малий та середній бізнес, а також допомагати олігархату приватизовувати колись державні підприємства, прикривати їхні схеми крадійства та допомагати легалізовувати кримінальні оборудки.

Нині суспільство жахнулося тупості та нікчемності Семочко. Але це ж суспільство нині навіть не згадує, що та ж Поклонська працювала в українській генеральній прокуратурі. І таких як вона та Семочко нині в силових структурах України майже 90%. І всі вони нині знають, що суспільство хоче від них позбавитись. Але вони не збираються полишати своїх хлібні місця, або щось змінювати, позаяк їх ніколи не цікавила доля суспільства і держави, а завжди цікавили лише власні інтереси.

Тож не дивно, що Порошенко так тримається за невігласів, зрадників та покидьків, оскільки в його оточенні і на нього можуть працювати лише ті, хто не думає про державні інтереси, але легко продасть честь і совість за дзвінку монету.

Експерти, які уважно дослідили інтерв’ю Семочко, зазначили, що він не відрізняється від більшості недолугих, тупих та бездарних кар’єристів на кшталт Полторака, Галетея, генерального прокурора без освіти – Луценка. Він вразив їх своєю примітивністю, наглістю, цинічністю та впевненістю у власній безкарності. Його зухвала поведінка під час інтерв’ю, яке він дав, ще раз продемонструвала громадськості величезний відрив вже дозрілого суспільства від примітивних феодальчиків, які переконані, що мають право робити все, що заманеться, аби лишень жити в комфорті та жерти червону та чорну ікру.

Про який захист держави можна говорити, коли на посадах такі як Семочко, яких турбує не безпека держави, законність та порядок, а лише те, що журналісти таки відкопали, що невігласи, які не мають елементарних знать та навичок, збагачуються через посідання тих чи інших посад?

Ці люди не вважають, що вони щось завинили суспільству. Вони не переймаються такими принципами як моральність, репутація, етика. І влада їх у цьому заохочує. В Україні немає поняття піти у відставку після скандалу, або чесно відійти від справ на період розслідування. Це Строс Кан мусив іти у відставку після скандалу, міністр закордонних справ Греції Нікос Котзіас, що подав у відставку після того, як на засіданні Кабміну створив суперечку, заступниця міністра праці та соціальної політики Болгарії Росіца Димитрова пішла у відставку після скандалу щодо її поїздки на конференцію в Нью-Йорку, міністр охорони здоров'я Іспанії - після скандалу щодо її диплома магістра, голова найбільшого банку Данії - після скандалу з відмиванням грошей оточенням путіна, міністр транспорту Бельгії - після скандалу навколо доповіді ЄС про безпеку в аеропортах, та інші.

В Україні ж той же Аваков повинен був подати у відставку разів зо п’ять, Гройсман, Князев, Амброськін, Гелетей, Полторак… Тепер – Семочко… Але в Україні невігласи та аморальні негідники не лише не йдуть у відставку, або з політики, а ще й, знущаючись з суспільства, розказують, як Насіров, що висуватимуться на посаду президента країни.

Існуючу систему, де крадійство, невігластво, марнотратство, цинізм та аморальність - норма, можна знищити, лише позбавившись усіх цих покидьків, викинувши їх з системи. І почати це робити можна не з революції, а через жорстку люстрацію, яка включатиме в себе нормальні іспити зі шкільної програми у прямому ефірі (за можливістю будь-кому потому подивитись запис по конкретній особі) для кожного можновладця, прокурора, судді, митника, посадовця. А от другим етапом такої люстрації повинна стати хвиля іспитів на професійні знання і навички. І також: для кожного у прямому ефірі. Під іспит з додатковими запитаннями. Хто не складає іспит – звільняти за професійну непридатність.

І вже викинувши з системи нехлюїв та невігласів, можна ставити питання про високі моральні якості тих, хто посідає посади і йде до влади. Якщо ж цього не зробити і усіляких вовків, гройсманів, гелетеїв та полтораків з семочками не витурити з системи, країну будуть розвалювати зсередини. Саме вони, бо вони і є тими агентами кремля, на яких так часто посилається президент та його люди.

Роксолана МАЙ, «Конфлікти і закони»

Фото з мережі Інтернет



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.