​Твоя доброта у допомогу українському студентству

Динаміка створення благодійних фондів в Україні з року в рік стрімко зростає. Ось, наприклад, минулого року Україна посіла 90-е місце (порівняно із попереднім періодом 106-е місце) у світовому рейтингу благодійності, який щорічно проводить британська організація Charity Aid Foundation. Цікаво, що сім років тому наша країна займала лише 150-е місце.


Через аморфність в діяльності державного сектору в багатьох сферах та погіршення стану економіки в країні благодійні фонди останнім часом переймають на себе зобов'язання з реалізації проектів в багатьох сферах соціального життя українців. З'являється неймовірна кількість яскравих ініціатив, спрямованих на допомогу медичним закладам, закупку медичного обладнання та медикаментів. Благодійники започатковують потужні освітні, соціальні та культурологічні проекти й програми підтримки.

Сама по собі благодійна місія набуває стійкої популярності серед заможних свідомих українців, які від свого власного імені, від групи підприємців, меценатів створюють фонди із чітко прописаними напрямами діяльності.

Останнім часом мені довелося поспілкуватися із багатьма успішними бізнесменами, які велику частку свого рекламного та піар-бюджетів витрачають саме на реалізацію благодійних проектів. Серед них є люди, які: відкрили приватні школи із класами для талановитих дітей з незаможних родин та інклюзивні класи, власним коштом регулярно поповнюють фонди дитячих бібліотек та відправляють перспективну молодь навчатися в престижні виші за кордон.

Мені дуже імпонують благодійники, які працюють в напрямку підтримки студентства та молоді, вітчизняної системи освіти тощо. Особливо з огляду на те, яким чином розвивається новітня освітня реформа в Україні та в якому стані перебувають фонди наших державних навчальних закладів.

Днями в мене випала нагода потрапити в книжковий храм своєї альма-матер – наукову бібліотеку ім. М. Максимовича КНУ імені Тараса Шевченка. Із тремтінням в душі я пройшлася знайомими коридорами, які востаннє відвідувала багато років тому. Здається, в бібліотеці майже нічого не змінилося з часів мого власного студентства. Охайні, заповнені ароматами книжкових палітурок читальні зали одразу наповнили розум потоком яскравих спогадів про ті благословенні часи, коли я засідала там із томиками профільної наукової літератури, спілкувалась із друзями чи просто відпочивала після довготривалих пар.

Приводом візиту стало запрошення фонду благодійного фонду «Твоя доброта» – на камерну концертну програму, що супроводжувала передачу бібліотеці партії новісіньких комп'ютерів, моніторів, маршрутизаторів та багатофункціональних принтерів. До речі, саме в книжковому храмі, як це не дивно, я вперше наживо почула неймовірну пісню «Мамо» у виконанні поетки Діани Гольде.

Приємно було спостерігати за реакцією співробітників бібліотеки та студентів, які врешті стануть користувачами подарованої оргтехніки. Нарешті у допитливої молоді з'явилася можливість доступу до унікальних, вже раритетних творів, які зберігаються в архівах та в традиційний обіг через свою цінність не потрапляють. Під час події директор бібліотеки Олег Сербін відповідально пообіцяв, що найкращі та найцікавіші твори будуть переведені в електронний формат продовж наступного року. У підкріплення своїм словам О. Сербін навіть заспівав своїм багатим баритоном пісню про щедрість душі. Доведеться повірити йому на спів. Ініціативу фонду «Твоя доброта» підтримали партнери – «УКРСИББАНК», які надалі планують співпрацювати із фондом та підтримувати проекти, орієнтовані на молодь.

Фонду «Твоя доброта» ще не виповнився й рік, але він стартував одразу з декількох цікавих ініціатив, в тому числі організації: візиту французького композитора та музиканта Дідьє Маруані в Україну з метою проведення благодійної зустрічі з його прихильниками та гастрольний тур Україною відомої вітчизняної скрипальки Сандри Василькової. Бюджет на ці проекти в процесі накопичення.

Зараз Фонд спільно з Міністерством інформполітики працюють над проектом «Римова». Це такий відеоантологічний сет – збірка поетичних читань відомих поетів з перспективою популяризації краси та колориту української мови серед наших співвітчизників. Відеозбірку партнери планують поширювати в різний спосіб Інтернетом та залучати до участі якомога більше талановитих молодих літераторів.

Юлія ВАЛОВА

Фото автора



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.