Відкритих списків не буде?

plenar zasidan

 
Нині точиться полеміка щодо зміни закону про обрання депутатів до ВР. Звісно, згідно Конституції України обиратися депутатами мають право громадяни України. Стаття 76. Конституційний склад Верховної Ради України - чотириста п’ятдесят народних депутатів України, які обираються на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування строком на п’ять років.


Народним депутатом України може бути обрано громадянина України, який на день виборів досяг двадцяти одного року, має право голосу і проживає в Україні протягом останніх п’яти років.

Конституцію в Україні не міняли, а отже не можуть обиратись до ВР лише партії або блоки. З іншого боку, мажоритарна система в Україні показала свою неприродність, оскільки більшість мажоритарників елементарно підкуповують електорат. Саме тому і постало питання про обрання депутатів до ВР за відкритими списками. Проте, як повідомив на своїй сторінці у ФБ Юрій Дерев’янко, «за підсумками погоджувальної ради у ВР, стало зрозуміло, що завтра за виборчий закон за відкритими списками голосів немає».

Він має обов'язково бути включений до порядку денного завтра і поставлений на голосування перед всіма іншими законопроектами про вибори.

Також народний депутат зазначив, що голосування цього законопроекту першим дозволить виборцям побачити, які політичні сили і які депутати хочуть справжніх змін і прагнуть врахування думки виборців щодо кожного конкретного кандидата в депутати і його місця в партійному списку, а які хочуть, щоб і далі зберігалась політична корупція, підлабузництво і вожді встановлювали місце кожного кандидата в партійному списку без врахування думки виборців.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.