​Пленарні засідання Верховної Ради України. Година Уряду

Заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд відкрила ранкове засідання. Вона повідомила, що Голова Верховної Ради України Андрій Парубій не зможе взяти участь у пленарному засіданні. О.Сироїд повідомила, що у засіданні беруть участь члени Уряду.

Розпочалася «година запитань до Уряду».

Спікер надала слово Віце-прем’єр-міністру-Міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадію Зубку, який доповів про заходи, які вживаються Урядом щодо подолання кризової ситуації у місті Авдіївка Донецької області після загострення там наприкінці січня обстановки в зоні проведення антитерористичної операції.

Він наголосив, що єдність всіх владних структур і громадянського суспільства дала можливість утримати ситуацію. За його словами, у Авдіївці відновлено енергопостачання і резервну лінію входу до міста. Завдяки цьому була практично зупинена та кризова ситуація, яка була у місті тиждень. До подолання цієї ситуації долучилися районні адміністрації з Дніпропетровської, Харківської, Полтавської, Черкаської, Запорізької Житомирської та інших областей, які поставили будівельні матеріали для відновлювальних робіт.

Г.Зубко також поінформував про роботу оперативного штабу з подолання цієї ситуації.

Віце-прем’єр-міністр подякував всім місцевим адміністраціям, комунальним службам, освітянам, лікарям, які долучилися до цього.

Г.Зубко повідомив, що сьогодні у м. Авдіївка повністю відновлена в штатному режимі тепло-, енерго-, газо-, водопостачання і водовідведення. В п’яти з семи шкіл відновлено навчальний процес. І це практично під час того, що бойові дії в «промзоні» практично не припиняються.

Г.Зубко також повідомив, що 95 відсотків авдіївчан вірять у мир і у зміни, які відбудуться в державі. Він також подякував народним депутатам за прийняття учора тих законів, які дають можливість змінити систему управління в державі.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик доповів про роботу об’єднаної енергосистеми та енергетиків у зимовий період. Він зазначив, що зараз об’єднана енергосистема працює в штатному режимі. Однак, її нормальній роботі перешкоджає економічна блокада окупованих районів Донбасу, звідки йде постачання вугілля антрацитової групи.

Міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий доповів про підсумки роботи аграрного сектору у 2016 році та перспективи розвитку сільськогосподарської галузі у поточному році.

Т.Кутовий повідомив, що минулого року в Україні зібрано рекордний урожай - 66 млн. тон зернових, з них 27,5 млн. тон експортовано.

Він зазначив, що аграрно-промисловий комплекс сьогодні займає понад 40 відсотків у структурі економіки. Приріст по валовим зерновим та зернобобовим склав понад 10 відсотків у порівнянні з 2015 роком.

Міністр повідомив, що серед областей найкращі результати мали Вінницька, Черкаська і Полтавська.

Він також відзначив, що суттєве зростання відбулося за рахунок збільшення продуктивності, а не рахунок зростання посівних площ. Це говорить про те, що всі ефективні технології, які є сьогодні в світі, вони є в Україні. «Україна сьогодні серед світових лідерах за рівнем врожайності», - зазначив він.

Т.Кутовий також доповів про програми сприяння агропромисловому комплексу, про рівень підтримки з боку Уряду, який зріс у 15 разів. Він зазначив, що це дає свій позитивний ефект.

Члени Уряду відповіли на запитання народних депутатів.

На цьому «година запитань до Уряду» закінчилася.



За повідомленнями Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.