​Пленарне засідання Верховної Ради України 18 вересня 2019 року

Для участі у ранковому засіданні Верховної Ради зареєструвались 386 народних депутатів. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання Верховної Ради і дав доручення Комітетам якнайшвидше розглянути законопроекти, які планується включити до порядку денного - це проекти Законів, розгляд яких не був завершений Верховною Радою попереднього скликання, а також законопроекти, внесені парламентськими фракціями і групами.


Народні депутати виступили із оголошеннями, заявами, повідомленнями, і пропозиціями.

Головуючий надав слово для виступу від двох фракцій члену фракції політичної партії Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» народному депутатові Сергію Соболєву.

Верховна Рада перейшла до розгляду проекту Постанови «Про скасування рішення Верховної Ради України від 10.09.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент)» (№1012-П)

Доповідає проект Постанови народний депутат Микола Княжицький. Він розповів, що постанову запропоновано через порушення регламенту, які були допущені під час прийняття в цілому як Закону України проекту Закону про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент). Зокрема, не було надано можливість внести пропозиції і зауваження до законопроекту після ухвалення його у першому читанні.

Із співдоповіддю виступив голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко, який повідомив, що на засіданні Комітету народні депутати висловили свої зауваження і пропозиції з даного питання і залишили проект на розгляд сесійного засідання Верховної Ради.

Проект Постанови «Про скасування рішення Верховної Ради України від 10.09.2019 року про прийняття в цілому як закону України проекту Закону про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент)» підтримали 101 народних депутатів. Постанову відхилено.

Голова Верховної Ради оголосив до розгляду у другому читанні проекту Закону «Про внесення зміни до Закону України «Про Вищий антикорупційний суд» (щодо початку роботи суду)» (№1025).

Представляє законопроект голова Комітету з питань антикорупційної політики Анастасія Красносільська. За її словами, мета законопроекту - розблокувати роботу Вищого антикорупційного суду і забезпечити пріоритетний розгляд корупції вищих посадових осіб. У законопроекті враховано 11 поправок народних депутатів. Комітет рекомендує прийняти його у другому читанні і в цілому.

Проект Закону «Про внесення зміни до Закону України «Про Вищий антикорупційний суд» (щодо початку роботи суду)» у другому читанні і в цілому підтримали 323 народних депутати.

Розглядається у другому читанні проект Закону «Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо зменшення тиску на бізнес» (№1080).

Доповів законопроект голова підкомітету Комітету з питань правоохоронної діяльності Олександр Бакумов. Він повідомив, що законопроектом, зокрема, ліквідовується стаття про фіктивне підприємництво.

Комітет розглянув п’ять поправок і врахував одну з них. Законопроект рекомендовано ухвалити у другому читанні і в цілому.

Проект Закону «Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо зменшення тиску на бізнес» у другому читанні і в цілому підтримали 347 народних депутатів.

Народні депутати розпочали розгляд у другому читанні проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню» (№1050).

Заступник голови Комітету з питань цифрової трансформації Олександр Федієнко, представляючи законопроект зазначив, що він дозволить спростити роботу галузі телекомунікації.

Комітет розглянув 16 правок із яких врахував 13 і одну – редакційно і рекомендує прийняти законопроект в другому читанні і в цілому.

Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню» ухвалено в другому читанні і в цілому. «За» проголосували 349 народних депутатів.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук оголосив про створення у Верховній Раді дев’ятого скликання міжфракційних депутатських об’єднань «Львівщина» і «Тернопільщина».

Верховна Рада включила до прядку денного і розглядає проект Постанови «Про проведення парламентських слухань на тему: «Пріоритети екологічної політики Парламенту на наступні 5 років» (27 листопада 2019 року)» (№2088).

Доповів питання заступник голови Комітету з питань екологічної політики та природокористування Олександр Маріковський. За його словами, в Україні склалася надзвичайно складна екологічна ситуація, яка потребує комплексного вирішення.

Постанову «Про проведення парламентських слухань на тему: «Пріоритети екологічної політики Парламенту на наступні 5 років» (27 листопада 2019 року)» підтримали 359 народних депутатів.

Розглядається за скороченою процедурою проект Постанови «Про проведення парламентських слухань на тему: «Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення» (6 листопада 2019 року)» (№2129).

Голова Комітету з питань свободи слова Нестор Шуфрич повідомив, що дане питання піднімалось ще два роки тому. Тривають напади на журналістів і це необхідно проаналізувати і напрацювати рекомендації, щоб забезпечити їхню безпеку.

Верховна Рада 335 голосами підтримала проект Постанови «Про проведення парламентських слухань на тему: «Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення» (6 листопада 2019 року)».

Перед оголошенням півгодинної перерви Руслан Стефанчук повідомив про створення у Верховній Раді дев’ятого скликання міжфракційних депутатських об’єднань: «Бізнесварта», «Кіровоградщина», «Чернігівщина» і «Друзі Івано-Франківська».

До розгляду оголошено проект Закону «Про ратифікацію Протоколу між Урядом України і Швейцарською Федеральною Радою про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Швейцарською Федеральною Радою про уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи і на капітал та Протоколу до неї, вчинених у м. Києві 30 жовтня 2000 року» (№0004).

Законопроект розглядається за скороченою процедурою.

Доповідає проект заступник Міністра фінансів Юрій Гелетій. Він зазначив, що даний протокол, згідно з міжнародними договорами, підлягає ратифікації Верховною Радою.

Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко повідомив, що Комітет рекомендує Верховній Раді ратифікувати протокол.

Верховна Рада ратифікувала Протокол між Урядом України і Швейцарською Федеральною Радою про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Швейцарською Федеральною Радою про уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи і на капітал та Протокол до неї, вчинені у м. Києві 30 жовтня 2000 року. Дане рішення підтримали 307 парламентаріїв.

За скороченою процедурою розглядається проект Закону «Про ратифікацію Протоколу між Урядом України і Урядом Турецької Республіки про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Турецької Республіки про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно» (№0005).

Законопроект доповів заступник Міністра фінансів Юрій Гелетій. У законопроекті уточняються ряд понять, а також шляхи обміну інформацією.

Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко повідомив, що Комітет рекомендує ратифікувати даний Протокол.

Верховна Рада 320 голосами підтримала ратифікацію Протоколу між Урядом України і Урядом Турецької Республіки про внесення змін до Угоди між Урядом України і Урядом Турецької Республіки про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно.

Д.Разумков оголосив до розгляду у другому читанні проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії» (№1084).

Народні депутати розглянули запропоновані народними депутатами правки до законопроекту.

Законопроект «Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії» у другому читанні та в цілому підтримали 265 народних депутатів.

Верховна Рада перейшла до розгляду питань про включення ряду законопроектів до порядку денного другої сесії.

До порядку денного другої сесії Верховної Ради включено проекти законів: «Про внесення змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» щодо вдосконалення процедури звільнення та призначення членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення» (№2036) і «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності провайдерів програмної послуги багатоканальних цифрових ефірних телемереж із загальнонаціональним покриттям» (№2035).

Перший заступник Голови Верховної Ради оголосив про створення у Верховній Раді дев’ятого скликання міжфракційного об’єднання народних депутатів «Економіка.now».

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков повідомив, що усі питання порядку денного вичерпані і закрив ранкове засідання Верховної Ради.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.