​Пленарні засідання Верховної Ради України 16 січня 2020 року

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання. Народні депутати розпочали розгляд питань порядку денного. Головуючий оголосив до розгляду проект Постанови про календарний план проведення третьої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання №2745.


Проект доповів Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Сергій Кальченко.

Він повідомив, що проектом календарного плану пропонується розпочати третю сесію Верховної Ради України дев’ятого скликання 4 лютого 2020 року, а закінчити її роботу 17 липня 2020 року.

У проекті календарного плану передбачено: - для пленарних засідань Верховної Ради України - 12 тижнів; - для роботи в комітетах, комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах) - 7 тижнів; - для роботи народних депутатів України з виборцями - 5 тижнів; - для проведення «години запитань до Уряду» у Верховній Раді України - 12 годин.

З метою створення сприятливих умов для більш раціонального використання робочого часу під час підготовки проекту календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (лютий - липень 2020 року) враховано святкові та неробочі дні, а також дні релігійних свят, передбачені статтею 73 Кодексу законів про працю України. Також враховано план проведення чергових сесій Парламентської Асамблеї Ради Європи, які відбудуться з 20 по 24 квітня та з 22 по 26 червня 2020 року, та частково враховано графік проведення заходів Парламентської Асамблеї ОБСЄ у 2020 році.

Комітет ухвалив рішення підтримати проект календарного плану проведення третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання та рекомендувати Верховній Раді прийняти його за основу та в цілому.

305 голосами «за» проект Постанови прийнято в цілому.

Проект Закону про повну загальну середню освіту №0901 у другому читанні доповів заступник Голови Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Колебошин. Він обгрунтував прийняття закону необхідністю потребою в нормативному забезпеченні реформування системи загальної середньої освіти, розпочатого після прийняття базового Закону України «Про освіту» у 2017 році. Метою проекту Закону є необхідність створення законодавчого підґрунтя для реформування системи загальної середньої освіти, що сприятиме підвищенню якості освіти у самій чисельній ланці вітчизняної освіти.

С.Колебошин зазначив, що при підготовці законопроекту до другого читання від суб’єктів права законодавчої ініціативи поступило 553 поправки, які включено до порівняльної таблиці. Значна частина з них при доопрацюванні враховані, зокрема 393 враховані повністю, частково та редакційно; 94 поправки відхилено.

Беручи до уваги необхідність законодавчого забезпечення системи загальної середньої освіти та враховуючи актуальність проекту Комітет з питань освіти, науки та інновацій рекомендує Верховній Раді прийняти його у другому читанні та в цілому.

Народні депутати розглянули правки до законопроекту.

Після закінчення розгляду правок законопроект за результатами голосування прийнято в цілому 327 голосами «за».

Народні депутати розглядають чотири законопроекти про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор за №№2285-д, 2285-8, 2285-9 і 2285-10.

Законопроекти доповіли: голова підкомітету Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олег Марусяк, народний депутат Наталія Королевська, народний депутат Олександр Дубінський, народний депутат Дар’я Володіна.

Голова підкомітету Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олег Марусяк також доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді за результатами розгляду у повторному першому читанні прийнято його за основу.

Народні депутати взяли участь в обговоренні законопроекту.

За результатами голосування 260 голосами «за» за основу прийнято законопроект №2285-д.

Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві №1209-1 у другому читанні доповів Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Він повідомив, що Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект у другому читанні та в цілому, як Закон України, з техніко-юридичним опрацюванням.

Народні депутати розглянули правки до законопроекту.

256 голосами «за» законопроект прийнято в цілому.

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев доповів наступний законопроект порядку денного - про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві №1210.

Д.Гетманцев зазначив, що Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект у другому читанні та в цілому з необхідними техніко-юридичними правками.

Народні депутати почали розгляд правок до законопроекту.

Після розгляду правки №1722 головуючий закрив ранкове засідання.

Розгляд правок до законопроекту №1210 народні депутати продовжили на вечірньому засіданні.

Вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України.

Народні депутати продовжили розгляд правок до законопроекту №1210.

Кілька правок, на підтверджені яких наполягали їх автори, були підтримані під час голосування.

За результатами голосування законопроект 283 голосами було прийнято в цілому.

Заяву від фракцій «Голос» і «Європейська солідарність» зробила народний депутат Олександра Устінова. У заяві йшлося про необхідність реагування Парламентом на інформацію про призначення заступником керівника ДБР адвоката колишнього президента в.януковича.

До порядку денного включено Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України №2661.

Законопроект доповіла народний депутат Олена Шуляк.

Вона зазначила, що метою законопроекту є забезпечення ефективного фінансування розвитку дорожньої галузі України, шляхом залучення додаткового позабюджетного фінансування для виконання ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування державного значення.

Законопроектом передбачається внести зміни до пункту 3 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України щодо передбачення можливості для Державного агентства автомобільних доріг України здійснювати запозичення під державні гарантії, шляхом виключення для Укравтодору застосування частини четвертої статті 17 Бюджетного кодексу України.

Заступник Голови Комітету з питань бюджету Олександр Трухін доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді України за результатами розгляду в першому читанні прийняти законопроект за основу та в цілому з урахуванням пропозицій Комітету.

339 голосами законопроект було прийнято за основу та 337 голосами - в цілому.

Народні депутати розглянули законопроект про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» №2660.

Законопроект було прийнято за основу 335 голосами «за» і 338 голосами в цілому з урахуванням пропозицій Комітету та необхідними техніко-юридичними правками.

Народні депутати розглянули у другому читанні проект Закону про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо вдосконалення електронної форми законодавчого процесу №2492.

За результатами голосування законопроект було прийнято в цілому 251 голосом «за».

Доопрацьований проект Закону про розвідку №2412-д доповіла заступник Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла. Вона повідомила, що законопроект спрямовано на вдосконалення правових та організаційних засад функціонування розвідки, діяльності розвідувальних органів України та інших суб’єктів розвідувального співтовариства, підвищення ефективності їхньої взаємодії, а також забезпечення соціального та правового захисту співробітників розвідувальних органів і осіб, залучених до конфіденційного співробітництва з цими органами. Він має замінити чинний наразі Закон України «Про розвідувальні органи України».

У доопрацьованому законопроекті враховано зауваження та пропозиції Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України стосовно визначення термінів та конкретизації окремих положень проекту.

Зокрема, приведено у відповідність з Конституцією України норму, згідно з якою Рада національної безпеки і оборони України координує і контролює діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони;

Службу безпеки України виключено з переліку розвідувальних органів, натомість, з метою координації діяльності та попередження міжвідомчих конфліктів органу спеціального призначення з правоохоронними функціями та розвідувальних органів, Службу безпеки України визначено як суб’єкта розвідувального співтовариства;

враховано зауваження експертів до розділу ІХ «Прикінцеві та перехідні положення» проекту щодо внесення змін до інших законів України.

М.Безугла повідомила, що Комітет рекомендує Верховній Раді включити доопрацьований Комітетом законопроект до порядку денного другої сесії та за результатами розгляду у повторному першому читанні прийняти його за основу.

Законопроект 233 голосами «за» було прийнято за основу.

Доопрацьований законопроект про внесення змін до Закону України «Про Службу зовнішньої розвідки» щодо діяльності Служби зовнішньої розвідки України 2414-д також доповіла заступник Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла.

Доповідачка зазначила, що метою законопроекту є вдосконалення правових засад діяльності Служби зовнішньої розвідки України як суб’єкта розвідувального співтовариства.

У законопроекті пропонується викласти у новій редакції Закон України «Про Службу зовнішньої розвідки України», врегулювати питання правового статусу Служби зовнішньої розвідки України, керівництва її діяльністю та загальної структури.

М.Безугла доповіла рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді включити доопрацьований Комітетом законопроект до порядку денного другої сесії Верховної Ради України та за результатами розгляду у повторному першому читанні прийняти його за основу.

Народні депутати після короткого обговорення підтримали законопроект за основу 273 голосами «за».

Верховна Рада 348 голосами прийняла Постанову «Про Заяву Верховної Ради України «Щодо участі Постійної делегації Верховної Ради України в роботі Парламентської Асамблеї Ради Європи у 2020 році» (№2718).

Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» (щодо посилення захисту осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при здійсненні містобудівної діяльності) №0863 доповіла голова підкомітету Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Ганна Бондар.

Вона зазначила, що до розгляду законопроекту Верховною Радою України у другому читанні Комітетом підготовлено порівняльну таблицю, яка містить шість поправок і пропозицій, що надійшли від трьох суб’єктів права законодавчої ініціативи, з яких: 4 - враховано, 1 - враховано редакційно та 1 - враховано частково.

Комітет рекомендував Верховній Раді прийняти законопроект в другому читанні та в цілому.

338 голосами законопроект було прийнято в цілому.

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб №0930 доповів Голова Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Дмитро Лубінець. Він повідомив, що Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект в цілому.

За результатами голосування законопроект було прийнято у другому читанні і в цілому 355 голосами «за».

До порядку денного було включено проект Закону про внесення змін до розділу ІХ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі» щодо забезпечення можливості закупівель лікарських засобів та медичних виробів спеціалізованими організаціями, що здійснюють закупівлі №2540.

Законопроект доповів народний депутат Михайло Радуцький.

Законопроект 300 голосами було прийнято за основу та 297 голосами - в цілому.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук оголосив про створення у Верховній Раді кількох міжфракційних депутатських об’єднань.

Головуючий закрив вечірнє засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.