​Пленарні засідання Верховної Ради України 18 лютого 2020 року

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив ранкове пленарне засідання. Головуючий надав слово Першому заступнику Голови Верховної Ради України Руслану Стефанчуку, який зазначив: «Пленарний тиждень, в який ми входимо, це тиждень, в який відбувалися події на Майдані. Це тиждень - який увійшов в нашу долю як тиждень Революції Гідності. У мене пропозиція: давайте згадаємо всіх загиблих на Майдані хвилиною мовчання, а також усіх, хто загинув за Україну, захищаючи її державність та суверенітет».


Народні депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх, хто загинув за Україну, захищаючи її незалежність та суверенітет.

Представники депутатських фракцій і груп виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Народні депутати продовжують розглядати правок до законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення №2178-10.

Парламентарії розпочали розгляд з 217-ї правки, яка стосується внесення змін до статті 130 «Набуття права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення» Земельного кодексу.

За результатами голосування всі правки, на яких наполягали їх автори, відхилені.

Відхилені правки стосувалися внесення змін до статті 130 «Набуття права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення» Земельного кодексу стосовно набуття права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення: юридичними особами України, створеними за законодавством України і заснованими громадянами України; визнання недійсними угод, які були укладені під час дії заборони на купівлю-продаж земель сільськогосподарського та до проведення та встановлення результатів Всеукраїнського референдуму стосовно купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення; територіальними громадами - щодо земельних ділянок, розташованих у межах таких територіальних громад.

У пленарному засіданні оголошено перерву на 30 хвилин.

Після перерви народні депутати продовжили розгляд правок до законопроекту №2178-10.

Парламентарії розглядали правки до про внесення змін до статті 130 «Набуття права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення» Земельного кодексу.

За результатами голосування відхилені були правки про доповнення статті 130 Земельного кодексу, згідно з яким «не допускається до проведення та встановлення результатів Всеукраїнського референдуму стосовно купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення, та проведення інвентаризації земель відчуження земельних ділянок і зміна цільового призначення (використання) земельних ділянок, які перебувають у власності громадян та юридичних осіб для ведення товарного сільськогосподарського виробництва».

Також не підтримані правки стосовно того, що іноземці та особи без громадянства не можуть набувати право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення, у тому числі в порядку спадкування за законом.

Загалом народні депутати розглянули 358 правки з 4018 до законопроекту №2178-10.

Розгляд правок був продовжений на вечірньому засіданні.

Народні депутати продовжили розгляд правок до законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення №2178-10.

Автори правок пропонували внести зміни до частини першій статті 130 «Набуття права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення» Земельного кодексу України стосовно того, що іноземці та особи без громадянства не можуть набувати право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення; надання переважного права купівлі земельних ділянок сільськогосподарського призначення; обмеження кількості землі в одні руки; створення та забезпечення діяльності Державної Земельної Агенції; сукупної площі земельних ділянок сільськогосподарського призначення у власності громадянина та юридичної особи; заборони внесення права на земельну частку (пай) до статутних капіталів господарських товариств, передачу у власність шляхом продажу земель сільськогосподарського призначення до проведення та встановлення результатів Всеукраїнського референдуму стосовно купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення.

Народні депутати розглянули 483 правок з 4018-и законопроекту.

За результатами голосування усі правки були відхилені.

Розгляд правок буде продовжено на наступному пленарному засіданні.

Головуючий закрив вечірнє засідання.

За матеріалами Інформаційного управління ВР України

Фото з прямої трансляції на каналі «Рада»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Заява спікера Джонсона нарешті підкріплена його рішучістю винести на голосування 60 мільярдів доларів допомоги від США Україні

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.