​Кількість обстрілів російсько-окупаційними військами позицій наших військ майже не змінилася

Упродовж доби, що минула, бойових втрат серед військовослужбовців ОС не було. Противник 1 раз застосував заборонений міномет калібру 82 мм та протитанковий ракетний комплекс



Виступ речника Міноборони щодо ситуації в районі проведення операції Об'єднаних сил.

Кількість обстрілів російсько-окупаційними військами позицій наших військ, порівняно з попередньою добою, майже не змінилася. Переважно противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, тільки по 1 разу застосувавши заборонений Мінськими домовленостями міномет калібру 82 мм та протитанковий ракетний комплекс.

На Луганському напрямку відбулося 7 обстрілів.

По 2 рази окупанти відкривали вогонь біля Луганського — з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, та неподалік Новолуганського — з ручних протитанкових, автоматичних та підствольних гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

Позиції наших військ поблизу Кримського з боку населеного пункту Жолобок ворог вдень не прицільно обстріляв з протитанкового ракетного комплексу, а по захисниках Троїцького ввечері цілив зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів.

Також у вечірній час протягом години російсько-окупаційні війська вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил неподалік Травневого.

9 випадків порушення противником режиму тиші обліковано на Донецькому напрямку.

З о пів на дев’яту вечора за 25 хвилин окупанти випустили 7 мін калібру 82 мм по наших позиціях біля Водяного.

Гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю російсько-окупаційні війська з різною інтенсивністю використовували під час обстрілів військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання в районах Красногорівки, Лебединського та Авдіївки — по 2 рази, та Новомихайлівки — 1 раз.

Крім того, нетривала ворожа вогнева провокація зі стрілецької зброї близько 7-ї години вечора мала місце поблизу Павлополя.

Упродовж доби, що минула, бойових втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил не було.

Від початку поточної доби до 13.30 ворог 1 раз обстріляв позиції наших військових на Донецькому напрямку.

У період з 8.55 до 9.20 противник випустив 2 міни калібру 82 мм, а також вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних неподалік Новомихайлівки.

Втрат з нашого боку немає.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування зс рф посилює передові підрозділи з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) ак зс рф, у т.ч. за рахунок російських кадрових військовослужбовців та найманців, які призиваються повторно для уникнення кримінальної відповідальності за злочини, скоєні після звільнення зі служби.

При цьому із зазначеними особами перед направленням на передову проводяться інструктажі з врученням розроблених російськими пропагандистами спеціальних пам’яток щодо порядку поведінки у разі необхідності спілкування з представниками Місії ОБСЄ та міжнародних ЗМІ.

Водночас через неконтрольовані Україною ділянки кордону продовжується постачання зброї, боєприпасів і пально-мастильних матеріалів на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.