За законами шаріату проповіднику дали 8 років і 600 ударів батогом - за вбивство дочки

propovidnik

 
Суд Саудівської Аравії засудив відомого мусульманського проповідника Файхана аль-Гамді до восьми років позбавлення волі і 600 ударів батогом за зґвалтування і вбивство своєї п'ятирічної дочки, передає Daily Mail.


У 2011 році п'ятирічна дочка проповідника Лама аль-Гамді була доставлена до лікарні з серйозними травмами: у дитини був роздроблений череп, зламані ребра і рука, на її тілі були множинні сліди ударів і опіків, а з пальців рук були здерті нігті. Дівчинка була також зґвалтована і жорстоко побита.

Файхан аль-Гамді був засуджений разом з його другою дружиною, яку визнали співучасницею жорстокого злочину: жінка знала про знущання над дитиною, але не повідомила поліції. Її засудили до 10 місяців в'язниці і 150 ударів батогом.

Гамді тепер також повинен виплатити компенсацію матері дівчинки в розмірі майже $ 270 000. За законами шаріату, таким чином він міняє цю суму на відмову колишньої дружини вимагати смертної кари для нього. Мати вбитої дівчинки раніше вимагала $ 2,7 млн.

Цей випадок викликав широкий суспільний резонанс по всьому світу. Раніше стало відомо, що суд збирається призначити проповіднику виплату великоъ компенсації, після чого його змогли відпустити. До того ж, Гамді є відомим богословом, часто виступає на місцевому телебаченні.

У Саудівській Аравії ґвалтівники або вбивці засуджуються до смертної кари. Однак цей закон не поширюється на батьків і чоловіків. Максимальне покарання за насильство над дітьми або дружинами карається тюремним строком від п'яти до 12 років.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.