Вірменія ратифікувала угоди з ЄС про спрощення візового режиму

armen viza

 
Парламент Вірменії сьогодні ратифікував угоди з Європейським союзом про спрощення візового режиму і про реадмісію. За перший документ проголосували 108, за другий - 105 депутатів Національних Зборів республіки. Вони повинні набрати чинності через місяць.


Європейський парламент схвалив ці угоди 9 жовтня.

Домовленість про спрощення візового режиму було досягнуто 17 грудня минулого року в Брюсселі, про реадмісію - у квітні поточного року.

Документ передбачає спрощення процедури отримання Шенгенської візи для громадян Вірменії, які планують перебувати на території Євросоюзу не більше 90 днів протягом півроку, повідомив заступник міністра закордонних справ республіки Зограб Мнацаканян. Зокрема, скорочується число документів, необхідних для подання в посольства.

Крім того, полегшується в'їзд до Європейського союзу певним категоріям громадян Вірменії - членам офіційних делегацій, науковим працівникам, студентам, журналістам, діячам мистецтва та спорту, родичам осіб, які постійно проживають у країнах ЄС.

Одночасно з 60 до 32 євро знижується плата за Шенгенську візу, а для пенсіонерів та дітей вона стане безкоштовною. Рішення про видачу візи прийматиметься протягом 10 днів, а в екстрених випадках - до 2 днів.

Власникам дипломатичних паспортів Вірменії для короткострокового перебування в країнах ЄС отримання візи не знадобиться.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.