Французькі експерти відкинули гіпотезу про отруєння Ясира Арафата

otravlenie arafat

 
Французькі експерти, які розслідують причину смерті колишнього палестинського лідера Ясира Арафата, відкинули гіпотезу про його отруєння полонієм. Про це повідомило у вівторок агентство "Франс-Пресс " з посиланням на джерела, близькі до слідства.


"Проведені аналізи вказують на те, що смерть наступила в результаті природних причин", - повідомили джерела.

Ясир Арафат помер 11 листопада 2004 року в військовому госпіталі Персі в передмісті Парижа у віці 75 років. За офіційною версією французьких лікарів, причиною смерті палестинського лідера став обширний інсульт, викликаний сильною внутрішньою кровотечею спричиненою невідомою інфекцією.

Однак ряд ЗМІ поширив відомості про те, що Арафат був отруєний полонієм-210. У листопаді минулого року на вимогу вдови Арафата була проведена ексгумація останків, похованих у мавзолеї в Рамаллі. Було взято близько шести десятків проб. Дані матеріали були розподілені між трьома дослідницькими групами - швейцарською, французькою та російською.

Швейцарські фахівці з Інституту радіофізики (Лозанна) дійсно виявили присутність полонію-210 в останках Арафата. За їх даними, доза речовини перевищує норму принаймні в 18 разів.

Як стверджує вдова палестинського лідера Суха Арафат, смертоносну отруту міг покласти йому в суп один з його наближених, причому зроблено це було ще за місяць до смерті.

"12 жовтня, тобто рівно за місяць до смерті, під час вечері в резиденції в Рамаллі Абу Аммар (так називали Арафата його близькі та сподвижники ) спробував суп і, з'ївши буквально одну ложку, відсахнувся, немов уражений електричним струмом, - розповіла вдова в інтерв'ю єгипетському телеканалу "Дрім ТВ". - Він жбурнув ложку і кинувся у ванну кімнату".

За її словами, свідком цього інциденту був Ібрагім Абу ан-Наджа, один з його сподвижників, член керівництва ФАТХ, повідомляє ІТАР-ТАРС.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.