Стефан Романів: З терористами угоди укладати неприпустимо

s romaniv

 
Дії влади щодо перемовин з представниками терористичних організації «ДНР» і «ЛНР» викликають щонайменше подив і нерозуміння. Терористи та їх посібники не можуть бути учасниками міжнародних перемовин і з ними не можна укладати жодних письмових домовленостей. Москва має вивести з України своїх військових та припинити підтримку терористів. Питання єдності та унітарності української держави включно з Кримом не підлягає дискусіям згідно Конституції та національної безпеки. Важко навіть припустити, що, наприклад, США чи Англія укладатимуть угоду з Аль-Каїдою про умови припинення вогню.


Тим не менш, в українських реаліях виникають навіть такі сценарії розвитку подій, і це не може не непокоїти нашу спільноту. Адже ті, хто самовільно намагається силою відібрати частину української території на замовлення Кремля, на чиїй совісті тисячі життів мирних мешканців, сотні життів українських воїнів, не можуть бути легітимізовані ні за яких умов і за жодних обставин.

Так само є небезпечним піти на поступки сепаратистам, надаючи, при чому, законодавчо, якийсь там «особливий статус» Донбасу та російській мові в межах цього регіону. Адже «російськомовні мешканці» – це штучний поділ нашого суспільства не за етнічною, а за мовною ознакою. Російськомовні мешканці – це ті українці, що послуговують в побуті російською мовою, але від того ані ментально, ані етнічно не стають спорідненими з росіянами. Це штучно створене поняття треба прибрати з політичного вжитку, бо само по собі воно може підігравати хворим амбіціям російського диктатора Владіміра Путіна. І, врешті-решт, російськомовні українські громадяни, в тому числі етнічні росіяни, є між кращих бійців в добровольчих батальйонах і регулярних військових частинах, що боряться проти російської армії і їхніх найманців на Донбасі. Право спілкуватися тією мовою, якою людині зручно, завжди поважалося в українському суспільстві, воно є непохитним і не повинно стати об’єктом чергових спекуляцій.

Українська мова – це єдина державна мова, яку треба поважати, але при цьому можна послуговуватися російською, кримськотатарською, польською, англійською чи іншими мовами – це не заборонено.

Організація Українських Націоналістів (бандерівців) закликає патріотичні сили посприяти припиненню заграванню з сепаратистами і сконцентруватися на проблемі захисту територіальної цілісності та незалежності і слідкувати за дотриманням норм існуючого законодавства задля того, щоб кожен українець зміг здобути собі гідне життя, щасливу долю на рідній землі.

Голова Проводу ОУН (б) Стефан Романів



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.