Кличко отримав премію німецького видання за соціальну, політичну та благодійну діяльність

lichtgestalt1

 
Київський міський голова Віталій Кличко отримав нагороду Lichtgestalt Sport, якою німецьке видання Express вшановує спортсменів за значний внесок у соціальну, політичну чи благодійну діяльність. Церемонія відбулася в німецькому Кельні, вручав премію меру Києва президент Європарламенту Мартін Шульц, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі Київського міського голови.


Він відзначив, що Україна будує своє демократичне майбутнє після того, як на Майдані українці «зламали лід і метал», незважаючи на залякування й автоматні черги. «Люди тримали прапор Європи за демократію і гідність. І Кличко стояв у центрі буремних подій революції, ризикував своїм життям за свободу свого народу. Вашому батькові подяка - за вашу дисциплінованість, а матері - за виховання, - звернувся до Віталія Кличка Мартін Шульц. - Україні сьогодні дуже складно. Економіка стагнує, криза в суспільстві триває. І те, що в такий час Віталій взяв на себе відповідальність як мер столиці, свідчить про його внутрішню силу. Наступного разу я хотів би вручати премію імені Кличка», - сказав Мартін Шульц.

Кличко зазначив, що нагорода, яку йому вручили, - визнання демократичних і європейських прагнень українців. «Це не тільки моя нагорода, а й відзнака зусиль моїх однодумців і соратників - в київській владі, в фонді Кличко. Це - відзнака сили духу і наполегливості киян, усіх українців, які хочуть змінити своє місто, свою країну. І роблять це», - наголосив мер під час церемонії.

Віталія Кличка відзначили за політичну та суспільну діяльність, а також за успішну діяльність «Фонду Кличко», який підтримує важливі проекти в галузі освіти та спорту для молоді.

Lichtgestalt Sport відзначає спортсменів, «які використовують свою спортивну харизму в соціальній, політичній чи благодійній діяльності». Сума нагороди - 10 тис. євро, які лауреат має використати в некомерційних цілях.

Вперше таку нагороду вручили у 2014-ому році збірній Німеччини з футболу за благодійну діяльність.

Віталій Кличко задзначив, що радий отримати відзнаку від видання, яке опікується благодійністю, зокрема, проблемами дітей та підлітків. «Діти від війни страждають найбільше. Я знаю про ті проблеми, які має сьогодні Німеччина у зв'язку з великою кількістю мігрантів із Сирії. Разом з тим, хочу звернути увагу, що в Україні понад мільйон людей змушені були покинути свої домівки через військові дії. І понад 100 тисяч з них живуть сьогодні в Києві, дітей переселенців в столиці - 20 тисяч. Всі вони потребують нашої особливої уваги і турботи, бо діти - це наше майбутнє. І я передам цю премію на допомогу дітям-переселенцям зі Сходу України», - підкреслив Віталій Кличко.

lichtgestalt2

На церемонії вручення премії також була присутня Жанна Нємцова - дочка загиблого від рук убивць російського опозиціонера Бориса Нємцова. Під час спілкування з Жанною Кличко відзначив, що найближчим часом у Києві одну з вулиць, скоріше за все Повітрофлотський проспект, назвуть іменем Нємцова. Жанна Нємцова підтримала ідею перейменувати саме Повітрофлотський проспект, на якому знаходиться сьогодні російське посольство.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.