Черговий штаб російських військових злетів у повітря в Сирії

russian shtab1

 

Так місцеве ісламське угруповання «Ахрар аль-Шам» жорстоко «привітало» окупантів з Днем захисника вітчизни, що відзначався в РФ, про що і відзвітувала на своєму сайті. Крім того, було опубліковано і відео, повідомляє by24.org.


Члени «Ахрар аль-Шам» уточнили, що спецоперація проти російських офіцерів була проведена з використанням автомобіля з вибухівкою. Його заздалегідь пригнали у двір будівлі в населеному пункті Джебла. Про те, що саме там планується засідання штабу, в якому братимуть участь старші офіцери армії РФ, ісламістам було відомо заздалегідь з даних своєї розвідки.


Коли нарада офіцерів почалася, вибуховий пристрій, встановлений в заздалегідь підігнаному до штабу автомобілі, привели в дію за допомогою дистанційного пульта управління. Відразу після цього на місце примчали сирійські пожежні і кілька бригад швидкої допомоги, прилетіли вертольоти ВПС РФ. Кілька російських офіцерів загинули, ще більше було поранено. Їх доставили в лікарні міст Джебла і Латакія.

russian shtab2

Нагадаємо, що це вже другий випадок, коли російських офіцерів та їхніх колег з армії сирійського диктатора Башара Асада відправляють у повітря прямо під час оперативних нарад. Раніше це зробили повстанці з FSA ( «Вільної сирійської армії»), які підірвали будівлю, де засідали військові, за допомогою американської керованої ракети TOW. Те, що відбулося, підтвердили і в Міноборони Росії, заявивши, правда, не про чотирьох загиблих офіцерів, а лише про одного, якого там назвали «військовим радником», засекретивши звання і прізвище.

Цього разу Міноборони Росії і зовсім відмовчалося з приводу вибуху свого штабу сирійськими повстанцями.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.