​У результаті теракту в Лондоні загинуло щонайменше четверо людей

У Великій Британії повідомили, що внаслідок нападу, здійсненого у столиці Лондоні біля Вестмінстерського палацу, де працює парламент, загинуло щонайменше четверо людей. Також був застрелений підозрюваний нападник, який поранив ножем працівника поліції, передає «Голос Америки».


Число потерпілих наразі ще уточнюють. Медики швидкої допомоги кажуть, що прийняли принаймні десять поранених із сусіднього з будівлею парламенту Вестмінстерського мосту, яких збило авто нападника. За словами лікарів, у декого травми «катастрофічні». Одну з потерпілих у важкому стані врятували з води річки Темзи.

У Франції вже повідомили, що троє з потерпілих були французькі школярі-старшокласники.

Поліція заявляє про «багатьох» потерпілих, серед яких і її працівники.

За словами свідків, біля будівлі парламенту лунали постріли. Також на Вестмінстерському мості неподалік, що є популярним місцем для туристів і для фотографування будівлі Вестмінстерського палацу і дзвіниці Біґ-Бен, був здійснений наїзд автом на перехожих. Розбите авто стоїть, врізавшись в огорожу комплексу будівель палацу.

Як виглядає зі слів очевидців, найімовірніший – але ще точно не підтверджений – перебіг подій полягав у тому, що принаймні один нападник збив людей автом на мосту і, розбивши його об огорожу, побіг із ножем до комплексу, де вдарив ножем службовця поліції й був застрелений. Наразі не відомо, чи діяв він наодинці.

У будівлі в час нападу засідала Палата громад парламенту, засідання якої перервали. Будівлю парламенту перекрили, до неї рушили спецпризначенці поліції. До місця подій прибув вертоліт швидкої допомоги і численні авто швидкої допомоги. Заблокованих у будівлі парламенту почали випускати лише нині.

Прем’єр-міністр Тереза Мей, яка була в будівлі парламенту в час нападу і не потерпіла, скликає термінове засідання урядового комітету екстреного реагування на серйозні інциденти.

Також у відповідь на напади в Лондоні регіональний парламент Шотландії, який провадив в Единбурзі дебати про призначення нового референдуму про незалежність від Великої Британії, припинив ці дебати з поваги до потерпілих.

Фото з відеоролика VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.