​Екс-прем'єр Польщі Дональд Туск свідчитиме у справі жертв смоленської катастрофи

Третього серпня цього року відбудеться допит Дональда Туска, що стосується провадження у справі невиконання у квітні 2010 року своїх службових обов’язків співробітниками державних органів. Йдеться про те, що вони не взяли участі у росії у розтинах тіл жертв смоленської катастрофи. Про це повідомили в Національній прокуратурі Польщі, передає «Польське радіо».


Екс-прем’єр-міністра, чинного голову Європейської ради Дональда Туска викликали 3 серпня на допит до Національної прокуратури. Його уповноважений адвокат Роман Ґєртих повідомив, що якщо «не відбудуться якісь непередбачувані обставини», то його клієнт прибуде до прокуратури.

«Провадження, у рамках якого свідчення даватиме пан Дональд Туск, стосуються невиконання у квітні 2010 року своїх службових обов’язків співробітниками державних органів, зокрема екс-прокурорами Військової окружної прокуратури у Варшаві. Йдеться про те, що на терені російської федерації вони не брали участі у розтинах 95 тіл жертв смоленської катастрофи, а також офіційно не просили дозволу про допуск їх до цих розтинів. Також вони не розпорядилися провести розтини відразу після транспортування тіл загиблих до Польщі».

Як додано, у зв’язку з проведенням провадження необхідно допитати також ряд свідків, яким щось відомо на цю тему, зокрема Дональда Туска.

«Відмова від розтинів тіл жертв смоленської катастрофи відразу після їхнього транспортування до Польщі, попри чинні у Польщі положення кримінального кодексу, призвела до ряду помилок, виявлених під час проведення нинішніх ексгумацій. Порушення досі виявлено у понад половині випадків. Вони полягали, здебільшого, у заміні тіл жертв або розміщенні в одній труні частин тіл більш ніж однієї особи, у крайньому випадку аж восьми», - повідомили в Національній прокуратурі.

Дональд Туск. Фото Wikimedia Commons



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.