​Названа можлива причина загибелі до 85 тисяч дітей в Ємені

В Ємені причиною загибелі 84,7 тисячі дітей у віці молодше п'яти років могло стати важке гостре недоїдання. Про це йдеться в доповіді міжнародної правозахисної організації Save the Children («Врятуйте дітей»), підготовленій на основі статистики ООН. Документ охоплює період з квітня 2015 по жовтень 2018 років, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


Стільки ж дітей у віці молодше п'яти років проживає в Бірмінгемі, другому за величиною місті Великобританії, відзначається в доповіді.

Положення жителів Ємену посилюють запеклі бої в околицях порту Ходейда, через який проходить 90 відсотків гуманітарних вантажів з продовольством, йдеться в доповіді.

Гуманітарні поставки через порт Ходейда скоротилися на понад 55 тисяч тонн. Цих поставок вистачило б для задоволення потреб в продуктах харчування 4,4 мільйона чоловік в Ємені, в тому числі 2,2 мільйона дітей, вважають автори документа.

Якщо не запобігти випадкам важкого гострого недоїдання у дітей в Ємені, то щорічно від цього будуть гинути 20-30 відсотків дітей, йдеться в доповіді.

У Ємені з 2014 року триває збройний конфлікт, в якому, з одного боку, беруть участь повстанці шиїтського руху «Ансаруллах» і прихильники поваленого президента Ємену Алі Абдуллаха Салеха, а з іншого - урядові війська, лояльні президентові Абдураббу Мансуру Хаді.

З 2014 року хусіти утримують контроль над частиною регіонів країни, включаючи столицю Ємену Сану.

Над населенням Ємену нависла загроза голоду. У країні триває важка гуманітарна криза, що стала наслідком чотирирічної війни. Особливо гостро наслідки конфлікту відчувають на собі діти.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.