​У Судані стався військовий переворот, президент країни взятий під варту

Генштаб оголосив, що президент Омар аль-Башир узятий під варту. У Судані оголошений дворічний перехідний період і режим НС строком на 3 місяці. У Міноборони повідомили, що влада в Судані знаходиться в руках Вищої військової ради. Оборонне відомство оголосило про припинення дії Конституції і розпуск уряду, парламенту і регіональних влад. На всій території Судану введено комендантську годину терміном на місяць. Громадянам заборонено виходити на вулицю після 19.00, повідомляє турецьке інформагентство «Анадолу».


Військові вранці 11 квітня захопили будівлю державного телебачення і радіо в Хартумі. Вулиці Хартума патрулюють підрозділи суданської армії, в тому числі спецназ. В ефірі державного ТБ транслюється патріотична музика.

Як повідомляють очевидці, військові також оточили президентський палац в Хартумі. Крім того, військові оточили будівлю державного інформаційного агентства SUNA.

Спецслужбами затримано понад 100 провідних членів правлячої партії Національний конгрес. У числі затриманих - голова партії і екс-міністр оборони Абдуррахім Мухаммед Хусейн. Повідомляється також про затримання першого віце-президента і міністра оборони Судану Авада бін Ауфа.

Припинено польоти з Міжнародного аеропорту Хартума, дозволена лише посадка літаків.

У місті Північний Хартум в Судані військові оточили будинки братів президента Омара аль-Башира. Як повідомляє агентство «Анадолу» з посиланням на очевидців, до будинків братів президента Судану стягнуто бронетехніку. Крім того, військові оточили будинок Абдуллаха аль-Башира, якого опозиція називає головним корупціонером Судану.

У той же час тисячі суданців за призовом опозиційної Палати профспілок зібралися біля будівлі Генштабу в Хартумі. Представники профспілок заявили, що кризу в країні не вдасться врегулювати шляхом військового перевороту.

Активісти в Судані закликали продовжити акції протесту проти міністра оборони Авада бін Ауфа.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.