​рф та «Вагнер» надсилають військових до Лівії і «неймовірно» дестабілізують ситуацію

Російське воєнізоване формування та регулярні сили рф прибувають до Лівії, «неймовірно дестабілізуючи ситуацію» в країні. Про це, а також про загрозу значних жертв серед мирного населення, до яких може призвести ця дестабілізація, повідомив журналістам помічник Держсекретаря США Девід Шенкер, передає «Голос Америки».


«Російські регулярні війська та сили «Вагнера» дислокуються у великих кількостях на місце на підтримку Лівійської національної армії. Ми вважаємо це надзвичайно дестабілізуючим. Те, як ця організація і росіяни, зокрема, діяли раніше, створює передчуття значних жертв серед цивільного населення», - заявив Шенкер.

Заступник Держсекретаря від імені США закликав всі сторони до деескалації, досягнення домовленості про припинення вогню і впровадження конкретних кроків до політичного врегулювання.

«Сполучені Штати віддані безпеці та процвітанню народу Лівії. Щоб це стало реальністю, потрібна справжня готовність зовнішніх діячів припинити розпалювати насильство. Зокрема, військове втручання росії загрожує миру, безпеці та стабільності Лівії», - наголосив Шенкер і закликав європейські країни більше долучатись до вирішення цього питання.

Раніше цього місяця міністр внутрішніх справ підтриманого ООН уряду Лівії звинуватив росію у розпалюванні багатомісячного конфлікту в Лівії з тим, щоб поширити свій вплив на країну-виробника нафти, та закликав США посилити свої зусилля для припинення конфлікту.

«Росіяни втрутились, щоб підлити масла у вогонь та посилити конфлікт, замість того, щоб знайти рішення», - сказав міністр Фатхі Башаґа в інтерв’ю Bloomberg у Тунісі перед його візитом до Вашингтону. «Доказ – дислокація у Лівії військових «Вагнер». Раніше вони надсилали їх до Сирії, центральної Африки. Де б не з’являлися бойовики «Вагнера», відбувається руйнування», - заявив Башаґа.

Фото AP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.