​росія і ОАЕ підтримують армію генерала Хафтара в Лівії

Про це повідомив пілот військової авіації армії генерала Хафтара Амір Юсиф аль-Джекам, літак якого був збитий минулого тижня військами Уряду національної згоди Лівії. Повідомлення опубліковане на Facebook-сторінці штабу операції «Буркан аль-гадаба» («Гнів вулкана»), яку проводить Уряд нацзгоди Лівії, передає турецьке інформагентство «Анадолу».


За словами пілота, росія протягом восьми місяців допомагає армії Хафтара в плануванні наступу на суші.

А безпілотниками, які армія Хафтара використовує в ході наступу, керують офіцери армії Об'єднаних Арабських Еміратів з території військової бази в районі Ель-Мардж на схід від Бенгазі. У районі Ар-Раджма є спеціальний оперативний штаб для цих офіцерів, сказав аль-Джекам.

Пілот також повідомив, що брав участь в нальотах на міста Бенгазі, Дерна, південні райони Тріполі.

За його словами, росія надає технічну підтримку армії Хафтара з перших днів наступальної операції.

Російський контингент дислокований у місті Тархуна (90 кілометрів на південний схід від Тріполі) і районі Каср бін Гашир на південь від лівійської столиці, сказав аль-Джекам. За його словами, нальоти на міста Місурата, Зувара, Таджура і аеропорт Мітіга вчинили військові літаки ОАЕ.

«На підконтрольній армії Хафтара авіабазі «Ватия» у 170 кілометрах на північний захід від Тріполі російські фахівці займалися технічним обслуговуванням і ремонтом літаків типу« Су »та деяких інших», - сказав аль-Джекам.

За його словами, у результаті артобстрілу військами Уряду національної згоди Лівії району Каср бін Гашір загинуло кілька російських військових, десятки отримали поранення.

У результаті бомбардування авіабази «Джуфра» у 600 кілометрах на південний схід від Тріполі загинуло кілька офіцерів армії ОАЕ. Після бомбардування військові покинули базу, зазначив пілот.

Раніше спецпредставник генсека ООН по Лівії Гассан Селаме сказав в інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sera, що завдяки підтримці росією армії Хафтара атаки на Тріполі посилилися в останні дні.

За його словами, російські найманці сприяють зміні балансу сил в Лівії.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.