​У Пентагоні заявили, що на початку цього місяця 34 військових США постраждали через ракетні удари в Іраку

34 американських військових зазнали травматичного пошкодження мозку через ракетні удари по військовій базі Аль-Асад в Іраку, які Іран провів зі своєї території на початку січня. Про це заявив речник Пентагону Джонатан Гоффман у п‘ятницю. Він додав, що 8 постраждалих вже повернулись до США після перебування у військовому госпіталі у Німеччині, повідомляє «Голос Америки».


Цифра постраждалих вище, ніж озвучувалось раніше. Одразу після нападу президент США Дональд Трамп та інші високопосадовці говорили, що через напад ніхто не загинув і не постраждав. Згодом у Пентагоні пояснили затримки з повідомленням про постраждалих тим, що знадобився час, щоб інформація дійшла до керівництва, а також тим, що симптоми пошкодження мозку не проявляються одразу.

На початку цього місяця Іран провів постріли балістичними ракетами по щонайменше двох базах військово-повітряних сил в Іраку, де перебувають американські військові.

Більше десятка ракет було запущено «з Ірану і спрямовано на дві військові бази Іраку, де перебувають військові США та службовці коаліції в Аль-Асаді та Ірбілі», тоді заявляв речник Пентагону.

Ескалація відбулась після того, як Іран озвучив погрозу завдати удари у відповідь на спецоперацію США, в результаті якої було вбито іранського генерала Касема Солеймані.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.