​Сенатори-республіканці заявляють, що Мюллер повинен довести «російське розслідування» до кінця

Сенатори-республіканці в неділю застерегли президента Дональда Трампа від звільнення спецпрокурора Мюллера, заявивши, що він повинен дати можливість його команді завершити свою роботу, повідомляє «Голос Америки».


Напередодні Дональд Трамп виступив з новими нападками на ФБР і розслідування Мюллера після того, як в п'ятницю колишній заступник директора ФБР Ендрю Маккейб був звільнений за кілька днів до того, як він міг претендувати на повну пенсію.

Республіканський сенатор Джефф Флейк, який критикує Трампа, заявив, що останні коментарі президента створюють враження, що він хоче звільнити Мюллера.

«Я не знаю, якими є наміри щодо Мюллера, але здається, що справа рухається до цього, і я просто сподіваюся, що до цього не дійде, тому що цього не можна допустити. Ми в Конгресі цього прийняти не можемо», - заявив Флейк, виступаючи в програмі «Стан держави» на каналі CNN.

«Я розраховую на значну протидію в найближчі пару днів із закликами до президента не доводити до цього. Він не може довести до цього », - продовжив сенатор.

У серії твітів протягом вихідних президент Трамп звинуватив керівництво ФБР у брехні, корупції та зливі інформації. І знову назвав «російське розслідування» полюванням на відьом.

У суботу особистий адвокат Трампа Джон Дауд закликав заступника міністра юстиції Рода Розенстайна, який курирує Мюллера, «припинити розслідування справи ймовірної змови з росією, сфабрикованої начальником Маккейба Джеймсом Комі».

Сенатор-республіканець Ліндсі Ґрем заявив, що дуже важливо, щоб Мюллеру дозволили безперешкодно продовжувати свою роботу, і багато республіканців поділяють цю думку.

«Мюллера можна звільнити тільки при наявності обґрунтованої причини. Я не бачу такої причини по відношенню до Мюллера. Я обіцяю американському народу, як республіканець, зробити все, щоб Мюллер міг продовжувати свою роботу без будь-якого втручання », - сказав Ґрем.

«Як я вже говорив, якщо він [Трамп] спробує зробити це, це буде початком кінця його президентства, тому що це країна, в якій діє принцип верховенства закону», - сказав Ґрем.

Президента також розкритикували деякі республіканці за звільнення Маккейба. Останній вважає, що був звільнений через те, що підтвердив заяви Комі про те, що президент Трамп спробував натиснути на Комі та примусити його припинити «російське розслідування».

«Мені не подобається, як це сталося. Йому треба було дати допрацювати до кінця вихідних», - сказав сенатор Марко Рубіо в програмі NBC «Зустріч з пресою».

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.