​Взірець верховенства права: Трамп надав письмові відповіді слідству Мюллера щодо втручання росії у вибори

Президент Трамп надав письмові відповіді слідству, яке веде спецпрокурор США Роберт Мюллер і яке спрямоване на розслідування втручання росії до президентських виборів 2016 року в США. Спостерігачі очікують на рішучі кроки від слідства, зокрема, видачу судових позовів на допити свідків вже цими тижнями, адже певний час слідство було обмежене в проведенні важливих кроків через правила, встановлені Міністерством юстиції США на час проміжних виборів, повідомляє «Голос Америки».


Мюллер погодився прийняти письмові відповіді Трампа, хоча місяцями йшлося про можливість особистого інтерв'ю президента з командою спецпрокурора.

«Спецпрокурор надав більше 30 свідків, 1,4 мільйона сторінок матеріалів і зараз письмові відповіді на питання», - говорить один з юристів Трампа Рудольф Джуліані. «Час завершувати слідство», - сказав Джуліані The New York Times.

Якщо Мюллер не отримає достатньо інформації з письмових відповідей, він все ще може подати запит на особисте інтерв'ю з президентом. Зокрема, під час особистого інтерв'ю може йтися про звинувачення стосовно Трампа у перешкоджанні правосуддю під час звільнення директора ФБР Комі.

Однак, слідство вже триває достатньо довго і, можливо, вже має інформацію з інших джерел.

«Мені здається, щонайменше цього разу, спецпрокурор не потребує свідчень президента і він надав можливість президентові надати свідчення просто, щоб він потім не скаржився на наступні прокурорські дії або висновки слідства», - говорить Джек Квін, який був юристом Білого дому за президента Клінтона, пише Politico.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що він «з легкістю» відповів на питання, надіслані йому спецпрокурором США Робертом Мюллером, який розслідує можливе втручання росії до виборів у США 2016 року.

Трамп наголосив, що дуже «зайнятий» і надання відповідей на питання забрало певний час. Він також висловив сумнів у намірах Мюллера.

«Завжди треба обережно відповідати на питання людей, які можуть мати погані наміри», - сказав Трамп журналістам.

Тепер, після закінчення проміжних виборів, спостерігачі очікують від спецпрокурора Мюллера кроків у рамках слідства, яке триває вже 18 місяців. у рамках слідства було висунуто звинувачення проти 32 осіб, включаючи 26 росіян. Чотири помічника Трампа, включаючи Пола Манафорта, визнали свою провину за різними звинуваченнями.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.