Називаючи свідчення Коена неправдивими, Трамп зажадав розслідування дій «іншої сторони»

Президент США Дональд Трамп звинуватив свого колишнього юриста Майкла Коена у повторній дачі свідомо неправдивих свідчень Конгресу. Коена, який у ході низки слухань на Капітолійському пагорбі звинуватив Трампа у порушеннях закону, самого у США визнали винним у брехні Конгресу, порушенні законодавства щодо виборів та ін., повідомляє «Голос Америки».


Цього тижня у ході слухань у Палаті представників Конгресу США Коен, зокрема, назвав Трампа «расистом» та «пройдисвітом». Водночас екс-юрист Трампа заявив, що не має доказів змови виборчого штабу Дональда Трампа у 2016-му році з урядом росії, та відкинув закиди на адресу Трампа про буцімто насильство щодо дружини Меланії та ін. У Республіканській партії США Коена назвали свідком, який абсолютно не заслуговує довіри, через раніше доведені факти брехні законодавцям США.

Оглядачі також підняли хвалебні заяви Коена щодо Трампа, зроблені ним у минулому.

«Рукопис книги Майкла Коена вказує, що він свідомо дав неправдиві свідчення у небачених масштабах. Він, напевне, забув про свою книгу, коли свідчив, - відзначив Трамп у Twitter. - Конгрес має вимагати рукопис нової книги Майкла Коена, який він нещодавно передав видавцям. У вас у голові запаморочиться від усієї брехні, викривлення фактів та того, як це суперечить його свідченням у четвер. Це ніби зовсім інша людина. Він цілком дискредитований».

Раніше у коментарях, зроблених безпосередньо після найбільш скандальних свідчень Коена, Трамп звернув увагу на слова останнього, які стосувались росії. Президент США пожартував, що слова Коена не були суцільною брехнею.

Минулого року американські ЗМІ повідомляли, що Коен шукав видавця для власної книги, у якій він буцімто дуже схвально відгукувався про президента. Повідомлялось, що рукопис книги Коена був предметом змагань серед низки видавництв, зацікавлених у публікації, але його подальша роль невідома.

Президент США також заявив, що свідчення Коена у Конгресі є спробою Демократичної партії продовжувати тиск на нього на тлі завершення слідства спеціального прокурора Мюллера. Чимало оглядачів у США припускають, що заключна доповідь слідства не наведе доказів змови Трампа із росією під час виборів 2016-го року. У Демократичній партії США вже заявили, що продовжуватимуть розслідування щодо стосунків Трампа з росією, а також його бізнес-діяльності.

«Бачу, що відбувається! Тепер, коли розслідування про змову з росією розвалилося після 2-х років роботи (не було жодної змови, окрім між брехливою Гілларі Клінтон та Демократами), вони собі надумали: «боженьки, що ж робити, давайте переглянемо усі фінанси Трампа, всі укладені ним угоди. Давайте спиратись на дискредитованого Майкла Коена, на його неправдиві, безчесні заяви...», - сказав Трамп. «Ні! Час припинити корумповане та незаконно розпочате полювання на відьом. Час розслідувати іншу сторону, де було скоєно реальні злочини. Надто довго збиткувались рад республіканцями. Досить!» - відзначив президент США у п'ятницю.

Президент США послідовно заявляє, що слідство спеціального прокурора США Мюллера є спрямованим проти нього особисто і обслуговує політичні інтереси Демократичної партії США.

Слідство спеціального прокурора США Мюллера розпочалося з мандатом на розслідування втручання росії у політичні процеси у США, але у ході роботи також розглянуло бізнес-діяльність компаній Дональда Трампа. Значна частина звинувачень, висунутих проти членів осіб, наближених до Дональда Трампа, та відповідних судових вироків, непов'язані з питанням втручання росії. На останнє часто звертають увагу критики роботи спеціального прокурора США Мюллера.

Майкл Коен. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.