​Відповідно до двох судових вироків Манафорт проведе за ґратами більше шести років

Суд у Вашингтоні засудив колишнього радника «партії регіонів», екс-очільника виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта до 43 місяців ув'язнення додатково до раніше оголошеного йому покарання судом у Вірджинія за іншою справою. У Вашингтоні Манафорта загалом засудили до 73 місяців ув'язнення за звинуваченнями, пов'язаними із його лобізмом в інтересах клієнтів з України. Але 30 місяців з цього терміну відбуватиме одночасно з терміном відповідно до попереднього вироку у Вірджинії, а решту 43 місяці – після, повідомляє «Голос Америки».


Загалом, Манафорт проведе за ґратами більше шести років, відповідно до покарань, призначених у двох судових процесах.

Переважна більшість США описує діяльність Манафорта в Україні та щодо України, як роботу в інтересах кремля та проросійського уряду України.

Як писало видання Politico, суд у Вашингтоні розглядав вирок за звинуваченнями (Манафорт визнав себе винним - прим. ГА) у «змові проти уряду США» та у «змові з метою перешкоджання правосуддю». Раніше Манафорт визнав, що порушив американське законодавство щодо лобізму в інтересах закордонного уряду та відмивання грошей, працюючи з клієнтами з України.

Суддя відзначила, що Манафорт не розкаявся у своїх діях вчасно.

У ході виголошення вироку в середу суддя наголосила, що питання змови з росією не розглядалося у даній справі, а отже не було вирішене під час її розгляду. ЗМІ США акцентують увагу на Манафорті саме як на найбільш відомому обвинуваченому за результатами роботи слідства щодо втручання росії у політичні процеси у США.

Суддя також відзначила, що раніше озвучені звинуваченнями рекомендації щодо ув'язнення Манафорта (від 19 до 24 років) «перебільшують серйозність скоєних ним порушень». Аналогічний аргумент щодо Манафорта вже озвучували у суді у штаті Вірджинія, де розглядалась інша справа щодо нього.

Минулого тижня в окремому судовому провадженні суд у штаті Вірджинія засудив Манафорта до майже 4-х років ув'язнення за банківське та податкове шахрайство та ін. Даний вирок назвали надто поблажливим.

Тоді суддя наголосив, що дана справа та вирок жодним чином не стосувались жодної змови Манафорта із урядом росії.

Звинувачення проти Манафорта виникли саме у ході розслідування втручання росії у вибори у США. Численні критики даного слідства відзначають, що воно буцімто досі не навело доказів змови штабу Трампа з росією, але висунуло звинувачення проти наближених до Трампа осіб за непов'язаними епізодами. Сам президент США називає слідство щодо втручання росії «полюванням на відьом».

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.