​У Лондонському суді почали розглядати справу «боргу януковича»

Верховний суд Великої Британії 9 грудня розпочинає слухання у справі щодо «боргу януковича» перед росією на 3 млрд доларів США. Про це повідомляється на сайті суду. Самі ж слухання триватимуть до 12 грудня, передає інформаційна агенція Укрінформ.


Раніше 11 листопада 2018 року компанія The Law Debenture Trust, яка представляє інтереси рф як власника випуску євробондів України на 3 млрд дол., за дорученням мінфіну росії подала до Верховного суду Великої Британії апеляцію на рішення Апеляційного суду країни щодо аргументу України про випуск єврооблігацій під тиском російської сторони.

Як повідомлялося, 22 січня 2018 року Апеляційний суд Великої Британії почав розгляд скарги на рішення суду щодо спору з росією про борг у 3 млрд дол., які Кабмін екс-президента Януковича позичив в останні місяці перебування при владі.

У грудні 2013 року довірена особа The Law Debenture Trust Corporation p.l.с. звернулася з цим позовом проти України в інтересах російської федерації.

Україна виступає проти вимог росії виплачувати борг, посилаючись у тому числі на те, що росія чинила на Україну незаконний тиск. У березні 2017 року англійський суд першої інстанції дозволив розглядати справу в порядку спрощеного провадження.

Також суд дійшов висновку, що Україна мала законну дієздатність укладати договори щодо облігацій, а політична частина аргументів України щодо примусу і тиску не може розглядатися в судовому порядку.

Після цього Україна звернулася за отриманням і отримала дозвіл на апеляційне оскарження всіх негативних висновків у рішенні суду першої інстанції.

Уряд Миколи Азарова отримав кредит на 3 млрд дол. у рамках домовленостей між президентом рф путіним і тодішнім президентом України януковичем у грудні 2013 року.

У 2015 році російська сторона вимагала повернути борг, не прийнявши пропозиції про його реструктуризацію. Українська влада відмовилася визнавати борг офіційним.

янукович тікає з Межигір’я. Фото из видеоролика на YouTube



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.