​Сенат США не підтримав виклик нових свідків у справі імпічменту Трампа - не вистачило голосів

У Сенаті США не вистачило голосів для виклику нових свідків у справі імпічменту президента. Для цього забракло двох голосів. За цим, як відзначають чисельні оглядачі, може послідувати виправдання президента США у Сенаті, повідомляє «Голос Америки».


«Більшість у Сенаті дійшла висновку, що численні свідки та понад 28 000 сторінок документів, які вже залучено у якості доказів, є достатніми для того, щоб судити про звинувачення, висунуті менеджерами щодо імпічменту з боку Палати представників та закінчити цей процес імпічменту», - заявив з приводу голосування у Сенаті лідер Республіканської більшості Мітч Макконнелл.

Впливовий сенатор-демократ Берні Сандерс, кандидат у президенти США від Демократичної партії назвав результати голосування «сумним днем в історії США».

«Прийшов час виправдати Дональда Трампа», - твітує з приводу рішення впливовий сенатор-республіканець Тед Круз.

«Я дуже задоволений, що Сенат відкинув вимогу демократів залучити додаткових свідків після того, як у ході процесу щодо імпічменту у Палаті представників також відмовились від цього. Як я заявляв раніше, у даному випадку не йдеться про порушення, яке може тягнути за собою імпічмент, і свідки, яких хотіли допитати менеджери щодо імпічменту, були доступні їм і у Палаті представників», - твітує сенатор-республіканець Ліндсі Грем.

«За» проголосували усі члени Демократичної партії, двоє незалежних сенаторів, а також двоє сенаторів-республіканців - сенаторка з штату Мейн С’юзен Коллінз і сенатор з Юти Мітт Ромні.

Ще двоє республіканців, від яких очікували можливої підтримки виклику свідків, не проголосували «за». Сенаторка з Аляски Мурковскі аргументувала своє рішення заполітизованістю процесу.

«Я дійшла до висновку, що у Сенаті не буде чесного суду. Я не вірю, що продовження цього процесу що-небудь змінить. Мені прикро визнавати, що Конгрес як інституція провалився», - сказала Мурковські, відзначивши, що процес імпічменту у Палаті представників США, де більшість мають демократи, мав недоліки.

Водночас більшість сенаторів-республіканців виступили проти виклику свідків. Сенатор Роб Портман з Огайо так пояснив свою позицію: «Я вірю, що деякі дії президента у цьому випадку, включно з проханням до іноземної держави провести розслідування щодо його політичного опонента і затримкою військової допомоги Україні - були неправильними і недоречними. Але я не вірю, що дії президента досягають рівня відсторонення його з посади».

Сенатори та конгресмени з Демократичної партії засудили таку позицію своїх колег. Адам Шифф, який на суді очолював сторону обвинувачення, у своєму заключному слові сказав: «Ви знаєте так само як і ми, що є ще інші, кого вам слід почути. Суд без свідків - це не суд взагалі».

Фінальне голосування щодо відставки Трампа очікують наступного тижня. Однак на те, що президента США таки відправлять у відставку, шансів практично немає.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.