Віталій Кличко: Бульдозери мають зникнути з історичного Києва

andreevskiy klichko

 

Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко підтримав представників громадськості, які зібралися на вулиці Десятинній під стінами компанії СКМ з протестами проти незаконної забудови Андріївського узвозу.

Депутати фракції «УДАР» у Київраді також пройшлися Андріївським узвозом, який нині закритий для киян і де триває реконструкція вулиці. Депутати також оглянули місце, де за одну ніч знищили три історичних будівлі.

andreevskiy klichko2

 

Виступаючи під час мітингу на Десятинній, Кличко розповів, що Андріївський узвіз – це вулиця його дитинства. «Я часто бував тут ще хлопчиком, ходив з друзями, а ще донедавна водив сюди гостей з-за кордону. Знаю багатьох торговців, які везли свої вироби з різних куточків України. Андріївський – це унікальний архітектурний ансамбль. Будь-яка його зміна, у тому числі знесення будівель й точкова забудова, означають його руйнування», – наголосив Віталій Кличко.

«У Києві зараз панують люди, які не мають до нього ніякого відношення, тому й нищать нашу столицю без жодних сентиментів. Вони будують там, де їх не просять, знищують те, що їм не дозволяють. Тут, на Андріївському, вони хочуть бачити дорогий готель, торгівельний центр, елітний житловий будинок – але не питають, чи потрібно це самим киянам», – сказав Кличко.

Політик додав, що фракція «УДАР» звернулася з ініціативою провести у цю п’ятницю позачергове засідання Київради, на якому голова КМДА Олександр Попов і прокурор Києва Анатолій Мельник повинні відзвітувати про те, з яких причин так активізувалися забудови в історичному центрі столиці. Також мають бути відмінені землевідводи на території заповідника «Стародавній Київ» та притягнуті до кримінальної відповідальності чиновники, винні у знищенні Києва.

andreevskiy klichko3

 

За словами Кличка, відповідь на його звернення досі не надійшла. У разі, якщо її не буде й надалі, депутатська фракція «УДАР» підніматиме ці питання під час чергової сесії Київради 26 квітня. Політик також закликав громадськість прийти у цей день під стіни Київради й висловити свій протест: «Якщо чиновники й провладна більшість не захочуть почути киян, ми заведемо людей на сесію Київради, і змусимо цих народних обранців дивитися людям в очі», – наголосив Кличко.

 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.