Будівництво на Парковій дорозі поряд із вертолітним майданчиком – незаконне

parkova doroga

 
Державна інспекція сільського господарства м. Києва у відповідь на запит народного депутата України від фракції «УДАР» Артура Палатного підтвердила незаконність будівництва поряд із вертолітним майданчиком на Парковій дорозі Печерського району м. Києва.


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі партії «УДАР».

У ході перевірки столичної держінспекції було встановлено, що ТОВ «Амадеус Ко» отримало дозвіл Київради на оренду земельних ділянок загальною площею 2,18 га, розташованих на Парковій дорозі. Водночас, відповідно до Генерального плану міста Києва, дані землі за функціональним призначенням відносяться до зони зелених насаджень загального користування і категорії земель рекреаційного призначення та природо-заповідного фонду.

Окрім того, за офіційною інформацією Міністерства культури України, зазначені земельні ділянки відносяться до особливо цінних земель, земель історико-культурного призначення, оскільки розташовані на території пам’ятки історії та ландшафту місцевого значення «Історичний ландшафт Київських гір і долин р. Дніпра».

Це означає, що законність відведення землі для будівництва вертолітного майданчика та торгівельно-офісного комплексу на Парковій дорозі було би можливим лише за умови зміни цільового призначення вказаних земельних ділянок, чого зроблено не було.

У зв’язку з цим, Державна інспекція сільського господарства м. Києва звернулася із клопотанням до Київської міської ради про скасування рішень щодо передачі земельних ділянок ТОВ «Амадеус Ко» для будівництва та обслуговування інженерної інфраструктури на Парковій дорозі у Печерському районі столиці.

У свою чергу Артур Палатний звернувся із депутатським запитом до Генерального прокурора України Віктора Пшонки стосовно вжиття заходів прокурорського реагування на порушення законодавства з боку ТОВ «Амадеус Ко» та з проханням взяти під особистий контроль розгляд даного питання.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.