​Так який устрій в Україні: демократія, диктатура чи примара комунізму?


Всі, хто жив в СРСР, і знає, що таке комунізм, чудово усвідомлює, що у комунізму дуже багато спільного з фашизмом. Однак, якщо українською до гугли забити «ознаки комунізму», то чітко перерахованих ознак не буде. Однак є ознаки фашизму.

На жаль, ми живемо у такий історичний період, коли тумбочку називають ракетою і переконують у цьому суспільство. І відбувається підміна понять та розширення вікна Овертона.

Тож і в нас (та й у світі!) сьогодні роблять спробу підмінити демократію, називаючи демократією реальний комунізм (видозмінений фашизм), але доводячи суспільству, що це - для його блага.

Так яка реальна і основна ознака комунізму, від якої похідні всі інші, оскільки вона їх породжує?

Як не дивно, сьогодні у гуглі, в будь-яких описах трактовки комунізму, - вона відсутня, хоча раніше її вказували в усіх тлумаченнях цього поняття. А основна і найголовніша ознака комунізму - ПОВНИЙ КОНТРОЛЬ ДЕРЖАВИ над індивідуальним і особистим життям громадян країни.

У СРСР це дуже гарно проявлялось. Держава вирішувала, де людина може жити (прописка), що має право читати/вивчати, куди і як має право пересуватись.

А вже від цієї ознаки - ПОВНОГО КОНТРОЛЮ ДЕРЖАВИ, є похідними інші. І це:

Нехтування загальновизнаними правами людини,

Виявлення ворога / спокутні жертви як об'єднавча основа,

Цензура, контроль над ЗМІ,

Відсутність реальних виборів,

Корупція і засилля партноменклатури.

А тепер, шановні, скажіть, який в Україні лад? Про яку демократію мова?

У багатьох джерелах вказано, що однією з ознак фашизму (а ми пам'ятаємо, що комунізм і фашизм - схожі) є захист корпорацій – «промислова і ділова аристократія у фашистських державах часто є єдиною силою, котра ставить лідерів до влади, створюючи взаємовигідні ділові відносини з владною елітою».

Тож який устрій в Україні? Клептократи, що створили монополії, встановлюють останні 10 років своїх представників при владі, котрі, розказуючи про демократію, тим не менш, вводять правила за всіма вищеперерахованими ознаками комунізму та з однією з ознак фашизму. Адже не секрет, що з часів Порошенка представники урядів в Україні не є членами партій, що прийшли до влади, а призначаються за протеже клептократів. Наприклад, уряд Шмигаля називають урядом Ахмєтова. А, зважаючи на те, що всі рішення уряду зовсім не в інтересах країни і народу, але в інтересах третіх осіб і клептократів, то і виграють від такого ручного уряду лише ті, хто його призначає. І той факт, що уряд під час війни, коли країні вкрай необхідні кошти і валюта, просив Нацбанк дозволити компаніям Ахметова перевести валюту за кордон, а потім до компаній Ахметова приєднались ще компанії Веревського та Пінчука. І це за умови, як пише «Дзеркало тижня», що «надання привілейованого дозволу на обслуговування зовнішніх боргів обмеженого кола компаній загрожує переговорам про реструктуризацію державного боргу України за єврооблігаціями».

Тож, коли нав'язують диктатуру держави, котра слідкує за громадянами і втручається у приватне життя громадян, розказуючи, як їм жити, пересуватись і що робити з власним тілом, коли країною править партноменклатура, або чиновники під керівництвом монополістів або господарів корпорацій, то це - клептократичний диктаторсько-глобалістичний комунізм, бо при демократії і капіталізмі суспільство може впливати на владу, а людина не може бути власністю держави, а от при комунізмі суспільство не має можливості впливати на дії влади, а людина стає власністю держави.

Саме тому будь-якому суспільству треба дуже уважно слідкувати за діями урядів та партій. Бо, які б назви вони не носили і які б лозунги не озвучували, але, якщо вони починають зазіхати на контроль особистості, її коштів і життя, і нав’язують диктатуру держави і її контроль базових прав людини, це означає, що демократію підмінюють комунізмом.

Оксана КОТОМКІНА, Конфлікти і закони

Фото iStok



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.