Прокуратура взяла на контроль розслідування нападів на кандидатів у депутати Київради

kievu vibori

 
Органи столичної прокуратури тримають на особливому контролі розслідування у кримінальних провадженнях, розпочатих за фактами нападів на кандидатів у депутати до Київради, які мали місце 21-22 травня у Голосіївському та Подільському районах столиці.


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури Києва.

Зокрема, 21 травня на вул. Ломоносова у Голосіївському районі під час сутички, що виникла між групою чоловіків у камуфляжній формі та представниками ВО «Свобода», тілесні ушкодження отримав 27-річний кандидат у депутати від вказаної партії.

Невдовзі після інциденту правоохоронці провели огляд автомобіля, на якому пересувалася зазначена група чоловіків у камуфляжі, та виявили два пристрої для відстрілу гумових куль та предмет, схожий на автомат. Окрім того, вказані особи чинили опір працівникам міліції та намагалися втекти з місця події.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження), ч.2 ст. 342 (опір працівнику правоохоронного органу), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Окрім того, минулої ночі на вул. Фрунзе, 60 у Подільському районі, невідомі особи скоїли напад на 51-річного кандидата від ВО «Свобода». За словами постраждалого, зловмисники вдарили його важким предметом по голові, після чого зникли з місця вчинення злочину.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Наразі під процесуальним керівництвом органів столичної прокуратури у вказаних кримінальних провадженнях проводяться першочергові слідчі дії, вживаються усі необхідні заходи для встановлення осіб, причетних до цих правопорушень.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.