Кличко: У Держбюджеті по відношенню до Києва закладена безпрецедентна дискримінація

klichko hlib

 
У проекті Державного бюджету по відношенню до Києва закладена безпрецедентна дискримінація. Столицю позбавляють грошей. Тому давайте усі разом доб’ємося для Києва справедливості. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко на початку засідання Київради, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі Київського голови.


«Парламент збирається ухвалювати Державний бюджет на наступний рік. І для Києва в ньому закладена, я б сказав, безпрецедентна дискримінація! Столицю позбавляють зароблених нею грошей. Мало того, що попри всі наші звернення, залишається норма лише про 40% ПДФО для Києва, так нам не повертають борг з Держбюджету – субвенцію в 1,9 мільярда гривень», - зазначив Віталій Кличко.

Крім того, підкреслив мер, в той час, як на компенсацію пільгового проїзду в комунальному транспорті столиці потрібно 580 мільйонів грн, в Держбюджеті передбачена субвенція вдвічі менша - 269 мільйонів грн.

«І це ще не все! Зменшити надходження до бюджету столиці на 1,7 мільярда гривень новий «подарунок» від уряду. Кабмін пропонує скоротити кількість груп платників єдиного податку з 4-х до 3-х та вилучити з цієї системи оподаткування юридичних осіб. Крім цього, змінами до Бюджетного кодексу України пропонується здійснювати розподіл єдиного податку між місцевими та Державним бюджетом на території міста Києва в пропорції: місцевий бюджет – 40%, Державний – 60%! Не знаю, чим так завинив Київ, що його позбавляють коштів на забезпечення життєдіяльності міста, але така норма суперечить 142-й статті Конституції, статті 10 Податкового кодексу. Суперечить, врешті, будь-якій логіці. Нас намагаються загнати в безгрошів’я і занепад», - наголосив Віталій Кличко.

Київський міський голова знову звернувся до представників політичних сил, фракції яких є в парламенті, щоби вони обговорили норми Держбюджету, які стосуються столиці, зі своїми однопартійцями в парламенті. «За такі фінансові «ноу-хау» не можна голосувати! Нам треба забезпечувати столицю, киян. Нам треба будувати дороги, дитсадки і школи, відновлювати інфраструктуру. Саме це кожен з вас обіцяв столичним виборцям. Тому давайте усі разом доб’ємося для Києва справедливості», - підкреслив мер столиці.



Коментарі

  +0 #1 Жук 17 дек. 2015 г., 09:48:31
А Віталька не заморачувався з приводу того, скільки % від єдиного податку решті регіонів лишається? Ну так от. Не знає законодавства. а рота розкриває! Про проїзд окрема тема. Що таке проїзд в метро лиш за "карткою киянина"? Тоді коли киянин їде в громадському транспорті інших регіонів - нехай платить! А то самі хитро зроблені виходить.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.