​ГІОЦ та ГЕРЦ

Різниця дві букви і ймовірно сотні мільйонів гривень... Як одеська комерційна кампанія-прокладка заробляє сотні мільйонів на потоці київських комунальних підприємств з мовчазної згоди керівництва КМДА та «Ощадбанку». Детальніше про ці оборудки можна почитати серію статей-розслідувань «Комунальні статі з шармом Привозу» Михайла Баранцева у «Дзеркалі тижня»:


https://m.dt.ua/en…/komunalni-z-sharmom-privozu-302945_.html
https://m.dt.ua/…/komunalni-z-sharmom-privozu-2-304822_.html
https://m.dt.ua/…/komunalni-iz-sharmom-privozu-3-abo-nezdiy…

Про що йдеться.

У березневих платіжках киян під час сплати за Утримання будинків та прибудинкових територій кошти перераховувалися на реквізити одеської фірми-прокладки ООО «Фінкомпанія ГЕРЦ (зареєстрована в Одесі, вул. Єврейська 2-А), тобто, гроші замість того, щоб потрапляти безпосередньо на рахунок виконавця послуг (керуючих кампаній), йдуть через транзитний рахунок одеської фірми.

Журналіст-розслідував порахував, що фірма з мізерним капіталом в місяць оперує сумою коштів за комунальні платежі приблизно в 400 мільйонів гривень. При умові «затримці» цих коштів на власних рахунках і використання їх в кредитних цілях, річний заробіток може сягати до 100 мільйонів гривень.

Виходячи з цього, комісія з питань запобігання корупції уже двічі виносила це питання на свій розгляд.

При чому ми письмово звернулися до міської влади з запитом щодо причетності одеської фірми ГЕРЦ до обслуговування платежів міського КП ГІОЦ.

І ось яку офіційну відповідь ми отримали:

«Роз’яснення інформації стосовно КП «ГІОЦ» від М. Поворозника на Ваше Депутатське звернення»:

Виконавчий орган Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація) на Ваше звернення від 26.02.2019 № 08/279/08/060-579 про роз’яснення інформації стосовно заміни комунального підприємства «Головний інформаційно-обчислювальний центр» (далі – КП «ГІОЦ»), яке забезпечує оброблення платежів за житлово-комунальні та інші послуги в місті Києві, на підприємство «Міський єдиний розрахунковий центр «Герц» (одеська автоматизована система прийому та обліку комунальних платежів) повідомляє: Для провадження діяльності КП «ГІОЦ» укладає договори з житлово-експлуатаційними організаціями, об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельними кооперативами, комунальним концерном «Центр комунального сервісу» та забезпечує надання програмно-апаратного комплексу для проведення нарахувань вартості спожитих житлово-комунальних послуг, здійснює його інформаційно-технологічне супроводження, а також щомісячно формує та друкує рахунки - повідомлення на сплату за житлово-комунальні та інші послуги на основі інформації, наданої виконавцями житлово-комунальних послуг або комунальним концерном «Центр комунального сервісу». У зв’язку з тим, що КП «ГІОЦ» не має статусу фінансової установи в розумінні пункту 1 частини першої статті 1 Закону України «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг», підприємство відповідно до укладених з банківськими та фінансовими установами договорів та за дорученнями виконавців житлово-комунальних послуг надає банкам і фінансовим установам інформацію про нарахування за житлово-комунальні послуги для здійснення ними приймання і переказу платежів від населення. При цьому виконавці комунальних послуг самостійно визначають своїх партнерів для приймання коштів від споживачів та переказу на їх рахунки.

Отже, на сьогодні ...жодні зміни чи доповнення в частині заміни КП «ГІОЦ» на інше підприємство, в тому числі підприємство «ГЕРЦ», не вносилися».

Отож, якщо у вас вистачило сил дочитати чиновницьке бла-бла-бла, то суть така: хто такий ГЕРЦ не знаємо і не відаємо.

А коли під час засідання комісії усе ж з’ясувалося, що ГЕРЦ усе ж є, тобто мені на офіційний запит відверто написали неправду, то іншого, ніж звернутися до правоохоронних органів від імені комісії ми не могли.

А пригадуючи про те, хто саме в місті ініціював незаконне підвищення плати за утримання будинків та прибудинкових територій, то питань стає більше.

Але сподіваємось, що схематоз у Києві нарешті буде припинено, а руки відрубано...

Yuriy Syrotyuk, facebook.com

Фото rbc.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки произошло 104 боевых столкновения, всего враг нанес 7 ракетных, 108 авиационных ударов, более 120 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.