​На столичній Оболоні поліцейські викрили бухгалтера, який обікрав компанію

Правоохоронці передали до Оболонського районного суду матеріали відносно чоловіка, який скористався службовим становищем і перевів на інший рахунок значну суму грошей, щоби привласнити їх, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


До Оболонського управління поліції звернувся власник фірми, яка займається нерухомістю. Він розповів, що під час фінансового аудиту було виявлено відсутність на балансі понад чотирьох мільйонів гривень. Під підозру потрапив головний бухгалтер, котрий ніс матеріальну відповідальність та мав повний доступ до онлайн-банкінгу.

Слідчий відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого відділу Оболонського управління поліції Лілія Мірошніченко розповіла, що у рамках розпочатого кримінального провадження правоохоронці провели ряд слідчих дій та встановили шахрайську схему, яку вигадав зловмисник:

«Чоловік підробив платіжні квитанції та провів оплату за неіснуючі будівельні матеріали, потім забрав кошти у фірми, з якою уклав договір на послуги з переведення грошей у готівку. Проте, коли вирішив таким чином заволодіти ще майже двома мільйонами гривень, банк не провів платіж та відхилив операцію, що викликало підозру у керівництва».

Зловмисником виявився 56-річний киянин, який раніше не мав проблем із законом. Дії фігуранта кваліфікували за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

«У ході досудового розслідування проведено почеркознавчу та судово-економічну експертизи та довели факт проведення операцій і внесення неправдивих відомостей з комп’ютера бухгалтера», – додала Лілія Мірошніченко.

Матеріали кримінального провадження скеровано до Оболонського районного суду міста Києва. За скоєне чоловіку загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Рашисты совершили два преступных удара по Харькову и Одессе, обстреляв баллистическими ракетами С-300 и Искандер жилые районы обеих городов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.