​Киянину, який виправдовував російську агресію, повідомлено про підозру

60-річний чоловік розміщував у соціальній мережі публікації, в яких схвалював збройну агресію рф та тимчасову окупацію територій нашої держави. Агітатору «руського миру» може загрожувати до п’яти років ув’язнення, повідомляє пресслужба Нацполіції Києва.

Слідчі слідчого управління столичного главку поліції за оперативного супроводження співробітників Служби безпеки України та процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрили чоловіка, який виправдовував та визнавав правомірною збройну агресію російської федерації проти України. Ним виявився мешканець столиці, 1962 року народження.

Правоохоронці з’ясували, що з метою пропагування «руського миру» чоловік створив акаунт у соціальній мережі, в якій поширював публікації щодо схвалювання дій рф та тимчасової окупації частини території України. Під час обшуку за його місцем мешкання вилучили комп’ютерну техніку та мобільний телефон, на яких зберігалися зображення із російською символікою та іншою агітацією на підтримку держави-агресора.

Наразі правопорушнику повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України - поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом представлення збройної агресії рф проти України як внутрішнього громадянського конфлікту, виправдовування, визнання правомірною, заперечення тимчасової окупації частини території України, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію.

За вчинений злочин фігурантові загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої. Досудове розслідування триває.

Фото kyiv.npu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Рашисты совершили два преступных удара по Харькову и Одессе, обстреляв баллистическими ракетами С-300 и Искандер жилые районы обеих городов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.