​Незаконне переправлення військовозобов’язаних через державний кордон: поліція Києва повідомила про підозру членам організованої злочинної групи

Фігуранти – діючі та колишні співробітники Харківської обласної військової адміністрації та працівники благодійного фонду. За 60 тисяч гривень вони допомагали ухилянтам виїжджати за кордон. За вчинене зловмисникам загрожує до дев’яти років позбавлення волі, повідомляє прес служба Нацполіції Києва.

Слідчі Шевченківського управління поліції, за оперативного супроводження працівників управління Служби безпеки України у Харківській області та за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури, викрили п’ятьох членів організованої групи, які під час воєнного стану налагодили злочинну схему з незаконного переправлення призовників через державний кордон України.

Як розповів заступник начальника слідчого відділення Шевченківського управління поліції Микола Габінет, правоохоронці встановили, що організатор схеми – голова однієї з районних адміністрації Харківської міської ради.

«Зловмисниця, спільно з іншим організатором – депутатом Харківської районної ради та двома працівниками благодійного фонду, вносили неправдиві дані «клієнтів» до бази «Шлях». Надалі військовозобов’язані у ролі водіїв благодійного фонду виїжджали за кордон за волонтерською допомогою та назад не поверталася. З кожного ухилянта зловмисники отримували 60 тисяч гривень. Загалом таким чином фігуранти допомогли виїхати за кордон 19-ти чоловікам, що надалі дозволило їм уникнути мобілізації», розповів Микола Габінет.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури членам угруповання повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України у складі організованої групи. Санкція статті передбачає до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Фото kyiv.npu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

На линии фронта произошло 131 боевое столкновение, очень высокая боевая интенсивность, враг напирает на Бахмутском и Авдеевском направлениях

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.