​Столичні поліцейські проводять профілактичну роботу з протидії спалювання сухої рослинності


У Голосіївському районі столиці дільничні офіцери територіального управління поліції спільно з рятувальниками та співробітниками лісництва провели профілактичну роботу з попередження пожеж та інформування населення про посилену відповідальність за випалювання сухої рослинності, повідомляє прес служба Нацполіції Києва.

Під час обходу території екосистем рейдова група провела роз’яснювальну роботу серед населення стосовно недопущення пожежної ситуації у місті, адже, як засвідчує статистика, головна причина пожеж – порушення громадянами правил пожежної безпеки. Нерідко трапляється самозагоряння сухого хвойного настилу чи листя під час сильної спеки, проте, саме людський фактор є незмінним лідером серед ймовірних причин пожеж у лісах, лісопарках, посадках тощо.

Поліція Києва закликає громадян суворо дотримуватися заходів безпеки та пам’ятати, що спалювати сухе листя, траву та сміття заборонено. За порушення пожежної безпеки передбачена адміністративна або кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, відповідно до ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок зі степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти (3060 грн.) до трьохсот шістдесяти (6120 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від дев’ятисот (15300 грн.) до однієї тисячі двохсот шістдесяти (21420 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За знищення чи пошкодження вогнем лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення суд (відповідно до статті 245 Кримінального кодексу України) може призначити штраф від 91 800 до 153 тисяч гривень або до 5 років обмеження чи позбавлення волі.

За пожежу (навіть, через необережність), що призвела до загибелі людей, масового знищення тварин чи інших тяжких наслідків, кримінальний кодекс передбачає від 5 до 10 років ув’язнення.

Будьте відповідальними! Не порушуйте законодавство України!

Фото kyiv.npu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

На линии фронта произошло 131 боевое столкновение, очень высокая боевая интенсивность, враг напирает на Бахмутском и Авдеевском направлениях

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.