​росія висилає англійських дипломатів, а Британія попереджає російських політичних біженців про небезпеку

В обміні дипломатичними санкціями між Британією та росією через спробу вбивства росіянина Сергія Скрипаля в місті Солсбері, москва оголосила про вислання 23 британських дипломатів у відповідь на аналогічний крок Лондона кілька днів тому.


Росія також закриває британське консульство у Петербурзі та забороняє діяльність на своїй території організації «Британська рада», що опікується культурним обміном, повідомляє «Голос Америки».

москва далі відкидає причетність до застосування нервово-паралітичної отрути в містечку Солсбері, в результаті якої від 4 березня у стані коми залишається колишній полковник російської військової розвідки 66-річний Сергій Скрипаль та його 33-річна донька і проходить лікування сержант британської поліції.

Тим часом поліція в Лондоні оголосила, що вважає вбивством смерть російського втікача Миколая Глушкова, якого виявили у його помешканні 12 березня зі слідами на шиї.

Глушков, колишній близький бізнес-партнер покійного олігарха Бориса Березовського, отримав політичний притулок в Британії 2010 року.

Поліція заявляє, що наразі не пов’язує смерть Глушкова із спробою убивства Скрипаля. Але водночас повідомлено, що проводитимуться консультації з іншими втікачами з росії у Британії про можливі заходи для їхньої безпеки.

Глушков колись був заступником директора державної російської авіакомпанії «Аерофлот». 1999 року він був ув’язнений на 5 років за звинуваченнями у відмиванні грошей та шахрайстві. Але російські суди вели інші справи проти нього з вимогами повернути понад 100 мільйонів доларів компанії «Аерофлот».

Бориса Березовського знайшли повішеним у його будинку в Англії 2013 року, і слідство не змогло дійти остаточного висновку щодо обставин смерті.

Глушков, згідно з повідомленнями, був впевнений, що Березовського та інших росіян, які раптово померли в Британії, убили.

Після інциденту у Солсбері британські політики закликали поліцію заново розслідувати підозрілі випадки смертей в країні приблизно 14-ти осіб, пов’язаних з росією.

Британський посол в Росії Лаурі Брістов. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

На линии фронта произошло 131 боевое столкновение, очень высокая боевая интенсивность, враг напирает на Бахмутском и Авдеевском направлениях

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.