​Призначення керівника адміністрації президента Зеленського закордонні оглядачі назвали «повторенням олігархічного перерозподілу»

Призначення Андрія Богдана на посаду керівника адміністрації президента Володимира Зеленського активно коментують європейські та американські оглядачі, повідомляє «Голос Америки». Це «ніщо інше, як чергове повторення олігархічного перерозподілу», - пише історик Тарік Амар.


«Думаю, це очікували, враховуючи те, наскільки багато часу він провів разом із американською делегацією на інавгурації», - вважає стратег фінансової компанії Bluebay Asset Management Тімоті Еш.

Журналіст Радіо Свобода Крістофер Міллер нагадує, що Зеленський «обіцяв «деолігархізацію» під час свого президентства».

Оглядач аналітичного центру Carnegie Endowment Балаж Ярабік пише: «Адвокат Коломойського виграв (внутрішню) боротьбу за посаду голови адміністрації президента України. Богдан однозначно сприяв успіхові його кампанії, але його призначення коштуватиме Зеленському політичного капіталу (та іншого)».

Даніель Шеліговськи, голова східноєвропейської програми Польського інституту міжнародних відносин, пише: «Це має дещо пролити світло на склад нової президентської адміністрації в Україні. Як і очікувалось, «особисті друзі та політтехнологи мають привілейовану позицію, але не треба й недооцінювати представників старої гвардії».

Журналіст видання Le Figaro Стефан Сіон пише, що нещодавні інтерв'ю Богдана українським виданням «дають чітко зрозуміти, що він був на чолі «антикорупційних питань» в адміністрації януковича у 2013 році, у найбільш корумповані часи в сучасній українській історії».

«За законом України про люстрацію, Андрій Богдан не може обіймати державну посаду, тому що він був представником режиму януковича. Ми можемо чекати на більший тиск на Конституційний Суд України, щоб швидко скасувати Закон про люстрацію», - вважає дописувачка аналітичного центру Атлантична Рада Аріяна Ґіць. Вона вважає, що цьому була присвячена зустріч Богдана із головою Конституційного Суду.

Економіст та експерт Атлантичної ради Андерс Аслунд також пише, що призначення Богдана «викликає занепокоєння».

Володимир Зеленський і Андрій Богдан. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.